U svijetu se već naveliko piše o mikročipu i mikročipiranju. Dok je mikročipiranje životinja standard već neko vrijeme, sada se govori, ni više ni manje, nego o mikročipiranju ljudi.

Mnogi kršćani to povezuju s pečatom Zvijeri o kojem piše u Bibliji u knjizi Otkrivenja 13.

“(Zvijer) Učini da se svima – malim i velikim, bogatim i siromašnim, slobodnim i neslobodnim – utisne žig na njihovoj desnoj ruci ili na njihovim čelima; nitko ne može kupovati ni prodavati osim onoga tko nosi žig s imenom Zvijeri ili s brojem njezina imena.” (Otkrivenje 13,16-17)

Predstavnički dom Kongresa SAD-a je donio zakon po kojem savezna vlada treba mikročipirati osobe s invaliditetom u svrhu njihova praćenja. Zamišljeno je da bi se ljude koji boluju od bolesti kao što su Alzheimer, kad bi zalutale, sa mikročipom lakše našlo. Ti ljudi bi bili praćeni 24/7. Nije strano niti da se govori o mikročipiranju djece radi njihove “sigurnosti”, prenosi Kršćanstvo danas.

No to nije sve. UAE telekom je na GITEX-u 2016. u Dubaiju predstavio usadive mikročipove koji pohranjuju sve podatke vaše kreditne kartice, osobne i poslovne podatke. “Tehnika se zove bio-hakiranje gdje se strano tijelo ugradi na gornju stranu dlana između palca i kažiprsta koristeći posebnu brizgalicu”, piše 7days.

Dok mi možemo imati različita mišljenja o tome donosi li to više koristi ili štete, pogledajmo što Biblija govori na tu temu:

“I treći anđeo za njim ide govoreći jakim glasom: “Ako se tko pokloni Zvijeri i njenoj slici, i primi žig na svoje čelo ili na svoju ruku, pit će od vina Božjega gnjeva koje je nepomiješano natočeno u čašu njegova gnjeva i bit će mučen ognjem i sumporom pred svetim anđelima i pred Jaganjcem. I dim njihovih muka diže se u vijeke vjekova, i neće imati počinka danju ni noću oni koji se klanjaju Zvijeri i njezinoj slici, i ako tko primi žig s njezinim imenom.” (Otkrivenje 14,9-11)

Ako želimo biti ugodni Bogu nemojmo uzeti taj “pečat” kako god on na kraju izgledao jer ovaj život je samo tren, a ono što dolazi nakon smrti je vječno. Božja riječ kaže da “nema ni u jednom drugom spasenja (osim u Isusu)” (Djela 4,12) i da Božje zapovijedi stavimo na svoju ruku i na svoje čelo (da ih vršimo) Ponovljeni zakon 6,8.