trojke irma
Foto: Facebook

Dok je uragan Irma harao britanskim Djevičanskim otočjem, Kate Jackson i njezin zaručnik Alex Ashman sa svojim su se trojkama sakrili u kupaonu. Par je očekivao najgore i počeli su se opraštati jedni od drugih. No nakon što je kuća uništena par je ostao sačuvan. Šestomjesečne trojke preživjele su uragan i postale jedne od najmlađih preživjelih ove oluje!

Kate Jackson (33) i Alex Ashman (31) žive u gradu Tortoli a skrivali su se u kući njezine majke kada je uragan Irma poharao Karibe.

Par je uzeo svoje tri kćeri Beatrice, Charlotte i Isabellu u kupaonu kada je oluja došla. S njima su bili i Kateina sestra i dvoje obiteljskih prijatelja.

Svi su se skupili u tušu i pokušali ostati živi dok se kuća oko njih doslovno razarala.

„Prvo je uništen balkon, a zatim kuhinja“, sjetio se prijatelj Nick. „Ostali smo u jedinoj preostaloj sobi, nedavno sagrađenoj kupaoni.“

Oluja je odnijela krov, svaka je žena držala po jednu bebu, a dva su muškarca držala uzglavlje kreveta iznad njih. Mislili su na neće preživjeti.

„Počeli smo se pozdravljati jedni s drugima“, rekao je Nick.

Zidovi kupaone počeli su se urušavati pa je Nick potražio izlaz.

„Otišao sam do vrata da vidim možemo li doći do sobe s generatorom koja je napravljena od čvrstog betona“, objasnio je. „Okrenuo sam bravu a ona mi je odletjela u lice. Tada sam vidio da kuće više nema. Sve je teklo sporo. Bilo je kao da gledam u Boga.“

Uspjeli su se provući kroz prozor do sobe s generatorom.

Oluja je kuću pretvorila u veliku ruševinu, no Bog je sačuvao obitelj. Svi su preživjeli, uključujući i šestomjesečne trojke. Ove su dragocjene djevojčice jedne od najmlađih preživjelih!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prijatelji nastoje skupiti sredstva kako bi se obnovila sva zemaljska dobra koja su Kate i Alex izgubili. Trebat će im mnogo vremena da se oporave od ove strahote, no spasili su ono što je najvažnije.

Molimo se za sve one koje je pogodio uragan Irma. Još je dug put pred njima. Molimo se da oni koji su stradali u uraganu pronađu mir i utjehu u našem Nebeskom Ocu.