silovana rodila
Foto: Pixabay

Moje ime je Julia, silovana sam kada sam imala 14 godina. Silovao me je obiteljski prijatelj za kojeg smo svi mislili da je vrijedan povjerenja.

Sjećam se kad sam saznala da sam trudna i da je to dijete produkt jednog od najgorih zločina koji se mogu dogoditi ženi. Sjećam se da sam briznula u plač u očaju i strahu jer sam imala samo 14 godina. U to vrijeme nisam imala dečka, nisam znala ništa o bebama i trudnoći, nikad nisam imala nikakve veze s tim, prenosi Savethe1.

Jedina društvena mreža koju sam tada poznavala bio je Facebook te sam jednoga dana naišla na stranicu Salvar El 1  (Save The 1 – španjolska Facebook stranica) na kojoj sam pročitala mnoga svjedočanstva koja su me duboko dirnula u srce. Nikada nisam ni pomislila na pobačaj, no razmotrila sam davanje djeteta na posvajanje jer se nisam osjećala spremnom za majčinstvo u tako ranoj dobi. Sjećam se citata koji mi je jasno pokazao da ako sam žrtva zločina tada neću i sama biti kriva za drugi zločin te sam odlučila roditi svoje dijete i zauvijek biti majka.

Unatoč činjenici da sam i sama bila dijete, odlučila sam roditi moje dijete, jer, kao i ja, ono je bilo nevino i nije moralo nositi krivnju agresora koji, na kraju, zaslužuje biti kažnjen.

Moja je predivna djevojčica rođena nekoliko dana nakon što sam napunila 15 godina. Njezino je ime Mia Victorija i volim ju više nego bilo što drugo na svijetu. Trenutno ima mjesec dana, a budući da sam i sama jako mlada, počela sam učiti kako biti majka.

Nitko me nije natjerao da rodim, nitko me nije pokušao prisiliti na pobačaj. Pobačaj mi nikada nije bio u planu iako sam iz Argentine gdje je pobačaj besplatan za žrtve silovanja.

Za sve koji razmatraju pobačaj, molim vas, recite „da“ životu jer kada ste trudni, vaše tijelo nije samo vaše – u njemu je još nečije nevino tijelo, koje želi živjeti. Razmislite dobro prije donošenja odluke.


Moja je djevojčica uistinu bila dar, razlog da nastavim dalje, motivacija za napredak. Ona nije oduzela moj život, ona nije ukrala moje ciljeve jer sve radim zbog nje i ona je moja radost. Victoria je postala najbolja stvar koja mi se mogla dogoditi, dala mi je sreću ovaj 41 dan njezina života i nastavit će u budućnosti.

Postala sam vjerni pratitelj Salvara El 1 isti dan kada sam saznala da sam trudna. Došla sam na tu stranicu kada sam vidjela objavu o Palomi, još jednoj djevojci koja je ostala trudna nakon što je silovana. Tako da sam napisala komentar i opisala moju situaciju. Bilo mi je važno vidjeti da nisam sama i željela sam ispričati svoju priču o tome kako sam izabrala život. Zahvaljujem se urednicima stranice koji su nas spojili s Palomom s kojom sam i sada dobra Facebook prijateljica. Ako ste ostali trudni nakon silovanja ili ste rodili dijete kao posljedicu silovanja, znajte da niste sami. Potražite pomoć i spojite se s drugim ljudima.