NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeSin mu je preminuo, a otac upozorava roditelje na opasnost

Sin mu je preminuo, a otac upozorava roditelje na opasnost

Sin mu je preminuo dok je spavao u autosjedalici. Dječaku je glava pala čije je bio spriječen dotok zraka. Sada tata upozorava roditelje na opasnost!

Tata Ryne Jungling odlučio je javno upozoriti roditelje na opasnost koja vreba bebe u autosjedalicama nakon što je njegov sin preminuo.

Naime, ovaj 32-godišnjak i njegova supruga Rachel sedam su godina pokušavali zatrudnjeti, a onda su u siječnju 2018. konačno postali roditelji blizanaca.

“To su bile naše bebe čuda”, izjavio je Jungling za Today Parent o svojoj djeci, dječaku Andersu i kćerkici Linnei.

No, sa samo godinu dana Anders je tragično preminuo nakon što ga je odgajateljica u vrtiću pustila da odrijema u autosjedalici, piše Index.hr.

Incident se dogodio 12. siječnja nakon što je Rachel ostavila djecu u vrtiću. Anders je bio budan kad su ga roditelji pozdravili.

“Rachel ga je pogledala i rekla: ‘Bok, prijatelju!’ a on joj je uzvratio smiješkom. Bio je budan, ali pospan i ona je otišla”, prisjetio se tata Ryne.

Istraga je utvrdila neobičan uzrok smrti

Nedugo nakon toga dječak je preminuo spavajući u autosjedalici. Istraga je utvrdila da je uzrok smrti pozicijska asfiksija do koje dolazi kada položaj tijela onemogućava pravilno disanje.

U Andersovom slučaju dječaku je glava pala na prsa dok je spavao, čime mu je prekinut dotok zraka.

Obitelj Jungling sada surađuje s organizacijom ‘Safe Kids Worldwide’ kako bi se roditelje diljem svijeta informiralo o opasnosti spavanja u autosjedalici izvan vozila. Naime, prema njihovim podacima, gotovo 12 tisuća smrti dojenčadi u periodu od 2004. do 2014. povezano je sa spavanjem u sjedećem položaju.

Skoro 220 beba umrlo je spavajući u autosjedalicama, a samo 0,2 posto smrti dogodilo se u vožnji.

“Autosjedalice su iznimno važne za sigurnu vožnju, ali djeca ne bi trebala u njima spavati kod kuće. Najsigurnije je poleći ih na čistu, ravnu površinu”, kaže dr. Rachel Moon.

Obitelj Jungling nedavno je dobila sina Eliasa.

“Andersova smrt je sto posto preventabilna. Nikad ga ništa i nitko neće zamijeniti, ali želimo učiniti sve da se ovakav slučaj više nikad nikome ne dogodi”, zaključio je Ryne.