Sina je iznenadio majčino pitanje o njegovoj ženi, a onda se nečega sjetio

Shvatio da je pogled njegove majke rezultat vremena u kojem je odrasla.

Sina je iznenadilo majčino pitanje o njegovoj ženi, a onda se nečega sjetio
Foto: Facebook

Majke se često živciraju zbog rasparenih čarapa svuda po kući, igračaka na svakom stolu i tepihu i nepospremljenih lego kocaka. Suđe u hrpama čeka u kuhinji, a još treba posložiti i ispeglati jako puno odjeće.

Majčinstvo nije za one nježnog srca, ali ipak i mnogostruko nagrađuje. Iako nered dolazi s teritorijem, neke ljude to izluđuje.

Otac Clint Edwards voli svoju suprugu Mel iz mnogih razloga, ali priznaje da niti jedno od njih ne drži kuću baš savršeno čistom, pogotovo sada kada imaju djecu. No ljepota svega toga je da on ne gleda na kućanstvo kao na isključivo ženinu odgovornost nego kao na dijeljenu obavezu.

Foto: Facebook

Kada je pričao sa svojom mamom preko telefona iznenadio se nečim što mu je rekla. Taman je prao suđe te nije znao kako da odgovori:

„… pitala me ne smeta li mi što Mel ne drži našu kuću čišćom?“.

Njegova to majka nije rekla da bi bila okrutna, napisao je na Facebooku kada se kasnije sjetio njihovog razgovora. Ona je to pitala „iz znatiželje“.

Foto: Facebook

„Očito je primijetila da naša kuća nije savršeno uredna. Ne smatram da je samo na Mel odgovornost da čisti. Vidim naš brak kao partnerstvo tako da je čišćenje jednako moja odgovornost kao i njezina. Priznajem da često ostaje nered od djece, posuđe u kuhinji i polu-završeni crteži na šanku. Ujedno ću priznati da moj dom nije čist kao kuća moje majke, ali to mi je smeta. Zapravo, ja o tome uopće ne razmišljam.“

Najprije, Edwards nije znao kako odgovoriti na majčino pitanje. Tada je shvatio da je pogled njegove majke rezultat vremena u kojem je odrasla.

„Ona je još uvijek dio one prošle generacije. Nisam jako dobro poznavao svog oca, ali se sjećam da mi je dao ovaj savjet o odabiru supruge: „Ponekad se nenajavljeno pojavi kod nje. Pogledaj kako joj tada kuća izgleda. Možeš mnogo reći o ženi prema tome kakva joj je kuća.“ Mislim da se brige moje majke oko čiste kuće većinom svode na činjenicu da pokušava zadovoljiti očekivanja postavljena u njezinoj mladosti.“

No savršeno čist dom Edwardsu nije tako jako važan. Kada je shvatio da je Mel ona prava za njega, znao je da je to zbog njezinog razmišljanja, pogleda na život, njezinog dobrog srca i načina na koji se osjećao zbog nje, a ne zbog njezine sposobnosti čišćenja kuće.

Foto: Facebook

Volio je njezin osmjeh, njezinu dobrotu i pažljivost. Na koncu, ona je bila žena koju je htio kao majku za svoju buduću djecu.

Tako da je to sve nježno prenio svojoj majci prenoseći joj osjećaje prema supruzi. Rekao je:

„Nisam ušao u brak zbog čiste kuće. Ušao sam u njega jer se Mel činila kao osoba s kojom mogu provesti cijeli svoj život.“

Na drugom kraju linije je bila kratka pauza dok je njegova majka razmišljala o tome što je rekao. On je nastavio stavljati posuđe u perilicu.

„Na kraju je mama rekla: ‘Pa… to je vjerojatno važnije od čiste kuće.’“

Edwards se složio, a ona se nasmijala na drugom kraju telefonske slušalice.

Reci što misliš