Ovi sinovi su ispunili posljednju želju svom umirućem ocu tako što su još jednom skupa popili pivo. Njihov otac nije bio alkoholičar, no volio je popiti čašu piva.

Kako život prolazi, lako je zaboraviti koliko je važno uživati u važnim stvarima. Kada je ovaj otac bio blizu smrti, samo je htio malo kvalitetnog vremena sa svojom obitelji. 

Norbert Schemm bio je ponosan otac i suprug koji je cijeli život proveo u Appletonu. Norbert nije vodio ekstravagantan život, ali ga je živio ispunjeno. 

Kada je bio mladić, upoznao je Joanne te se uskoro zaljubio. Par se oženio te su dobili troje djece: Boba, Toma i Johna. 

Prošla su desetljeća. Djeca su odrasla. Norbert i Joanne su se umirovili. 

50tth Wedding Anniversary

Gepostet von Joanne Schemm am Mittwoch, 7. Januar 2015

Kao i velik dio muškaraca, svi muški članovi Schemm obitelji jako uživaju u pivu. No, kada je Robert zakoračio u kasne 80.-e dobio je loše vijesti. Imao je rak debelog crijeva. Znao je da je mala mogućnost da se oporavi u svojim godinama.

No, Norbert nije bio previše tužan. Naravno da je htio da može biti zdrav no znao je da mnogi ljudi nisu imali priliku živjeti dug i sretan život kao on. 

VIDI OVO: Pivo je dobro za srce i kosti te poboljšava psihičko zdravlje, no samo u ovoj količini

Umjesto da razmišlja o smrti, Norbert je htio da mu zadnji dan budu ispunjeni srećom i obitelji. 

Gepostet von Joanne Schemm am Mittwoch, 16. August 2017

Svi njegovi sinovi su uzeli godišnji kako bi bili sa svojim ocem. 

U bolnici su se prema Norbertu odlično odnosili, no stanje mu se nije poboljšavalo. U studenom 2019. godine shvatio je da nema još puno vremena. Joanne je tako pozvala sve svoje sinove da provedu vrijeme s ocem koji je vrlo brzo završio u krevetu. 

Norbert je osjetio da se bliži kraj – imao je jedan zadnji zahtjev. 

Gepostet von Joanne Schemm am Mittwoch, 7. Januar 2015

Htio je podijeliti jedno posljednje pivo sa svojim sinovima, kao što su činili tijekom mnogih okupljanja. Sinovi su kupili pivo te su se svi okupili oko oca s otvorenim bocama. Norbert je razgovarao o obiteljima svojih sinova i svojoj unučadi, a na kraju je pitao svoje sinove da se brinu za Joanne. 

VIDI OVO: 6 stvari koje biste trebali razmotriti prije nego popijete to pivo

Kada su popili piva, Norbert je zaspao. Rekli su mu da se dobro odmori. Sutradan je preminuo – imao je 87 godina. 

Slika posljednjeg okupljanja u bolnici i posljednje Norbertove želje došla je i do Interneta te je ganula mnoge ljude. 

Mnogi su shvatili koliko je život dragocjen. Trebamo uživati dok možemo i dijeliti što više lijepih trenutaka s voljenima.