SJEVERNA KOREJA: ‘Kršćani su zli, ubijaju ljude i piju njihovu krv’

Sjeverna Koreja uči građane da su kršćani zli, da ubijaju ljude i piju njihovu krv. The Christian Post izvještava da je ta objava došla od žene iz Sjeverne Koreje, koja je bila zatvorena radi kršćanske vjere, ali je uspjela pobjeći u Južnu Koreju.

Prije nego što je postala kršćanka, Hae Woo je čula priče o groznim svarima koje su kršćani navodno učinili.

“Čula sam da kršćani mame ljude, zatvaraju ih u podrume i isisavaju im krv iz tijela da bi je poslije prodavali. Ta je pomisao za mene bila zastrašujuća. Učili su nas da je svaki oblik religije, posebno kršćanstvo poput opijuma i destruktivno”, rekla je Woo.

Međutim, nakon što je Hae Woo postala kršćanka, shvatila je, da je sjevernokorejska vlada ta koja brutalno progoni kršćane. Dok je bila u logoru, Hae Woo je govorila o Isusu i mnogi zatvorenici su prihvatili kršćansku vjeru.

Nudila je poruku Nade unutar pakla na zemlji, osvojila je pregršt obraćenika za Isusa, osnovala je malu tajnu crkvu. Vjernici bi iskorištavali svaki odlazak na toalet, svaki slobodan kut da slave Boga.

Hae Woo je izjavila da joj je samo Bog pomogao izdržati u logoru, dok nije uspjela pobjeći u Južnu Koreju.

Prema izvješću Open Doorsa, Sjeverna Koreja je jedna od najgorih zemalja za progonjene kršćane. Zarobljene kršćane muče i ubijaju.

Teško je dobiti točan broj, pošto je ta zemlja toliko zatvorena za ostatak svijeta, ali procjenjuje se da je barem 70 000 kršćana zatvoreno 2015. godine, piše Kršćanstvo danas.