Jedna škola je odlučila ukinuti domaće zadaće
Foto: Freepik.com

Jedna škola u Irskoj odlučila je ukinuti domaće zadaće cijelog mjeseca. Umjesto toga, djeca su se bavila aktivnostima koje potiču ljubaznost.

Pitajte bilo koje dijete o domaćoj zadaći i vjerojatno neće biti baš raspoloženo, jer su njima “domaća zadaća” i “dosada” uglavnom sinonimi.

U prosincu prošle godine učenici jedne osnovne škole u Irskoj nisu morali pisati nikakvu domaću zadaću.

Umjesto toga, od njih se tražilo da vode dnevnik u koji su svakog dana bilježili dobra djela koja učine, a sve to bi morali potpisati njihovi roditelji.

U ponedjeljak, djeca su bila ohrabrena da komuniciraju sa starijim osobama. Mogli su pozvati bake i djedove, da idu u dom za starije osobe ili čak da pošalju pismo nekoj starijoj osobi.

VIDI OVO: Ljudi koji čine dobra djela su zdraviji, sretniji i duže žive

Sljedećeg dana zamolili su ih da pomognu roditeljima u poslovima kao što su šetanje psa, pomoć u vrtu, pranje rublja ili kuhanje.

Srijede su bili dani “nasumičnih činova ljubaznosti”, što znači da se od djece očekivalo da sami smisle koje će dobro djelo učiniti.

Četvrtkom je škola promovirala mentalno zdravlje, tražeći od djece da učine nešto dobro za sebe. Mogli su crtati, slušati glazbu ili se igrati s prijateljima, ovisno o tome što ih najviše čini sretnima.

VIDI OVO: DUHOVNA PRIČA: Svako dobro djelo koje učiniš jednog dana će ti se zasigurno vratiti!

Svakog petka ujutro, kada djeca dođu u školu, čitali su poruke koje su pisali za svoje prijatelje tijekom cijelog tjedna i koje su ubacivali u “korpu ljubaznosti”, posebno namijenjenu tome. Cilj je bio da nauče koliko lijepa riječ može značiti za osobu kojoj je uputimo.

Danas, kada su djeca uglavnom usredotočena na pametne telefone i tablete, ovo je dobar način da nauče važnost stvaranja veza s drugima u stvarnom životu.