Skulpture životinja od pijeska koje umjetnik Andoni Bastarrika radi mnoge ostavljaju u nevjerici jer izgledaju tako stvarno.

Ako ste umjetnik, sve je medij. A za umjetnika Andonija Bastarrika to je pijesak. Dok se većina nas osjeća dobro prema sebi nakon što izgradimo dvorac na plaži, Bastarrika time nije zadovoljan.

Njegova su djela puno ambicioznija, a obično se vrte oko prirodnog svijeta. Od bikova do morskih pasa i šire, pogledajte najveličanstvenije skulpture životinja koje je stvorio.

Kada ih gledate, ne možete, osim ako se dobro ne približite ili zagledate, primijetiti da nisu žive.

Umjetnik Andoni Bastarrika je rekao da je njegov umjetnički put s pijeskom započeo u ljeto 2010. godine na plaži. Prva skulptura koju je napravio zapravo je bila mala sirena.

VIDI OVO: Umjetnik pretvorio tisuće starih guma u predivne krevete za pse lutalice

Rad na pijesku omogućio mu je da otkrije ono što naziva svojim darom – ‘fluidnost’ njegovih ruku. “Znale su što rade”, rekoa je Bastarrika za Boredu Pandu. “Posvetio sam se razvoju ovog dara i proveo sam zadnjih 10 godina radeći upravo to.”

Neke od njegovih nevjerojatnih radova pogledajte u galeriji. Zaista su fascinantni. I tako stvarni.

Prema Bastarriki, iako postoji tisuću razloga zbog kojih ga privlači pijesak, ovaj je vjerojatno glavni. Želi poslati poruku ljudima da bi se trebali ponašati poput nekih životinja koje su veličanstvene, nevine i divne. Onakve su kakvim ih je Bog stvorio.

Sviđaju li vam se njegove skulpture životinja od pijeska?