Djevojčica (5) skupila novac kako bi platila dug za obroke 123 učenika u svojoj školi
Foto: CNN

Učenica (5) osnovne škole u gradu Vista u Kaliforniji, prikupila je dovoljno novca da isplati dug za obroke čak 123 učenika u njezinoj školi.

Katelynn Hardee, učenica predškolskog programa u osnovnoj školi „Breeze Hill“, načula je da njeni roditelji pričaju o financijskim poteškoćama sa kojima se učenici suočavaju,piše CNN.

– Počela je postavljati puno pitanja i pokušala sam joj objasniti da ponekad ljudi nemaju toliko sreće, i da moramo pokušati biti ljubazni i pomoći im kada možemo – rekla je njena majka Karina Hardee.

Tako je Katelynn odlučila 8. prosinca postaviti štand, i tokom cijelog dana je prodavala kakao, kolače i jabukovaču. Katelynn i njena mama donirale su prikupljenih 80 dolara u proračun za više od 100 učenika u njenoj osnovnoj školi.

VIDI OVO: Žena je u toaletu McDonald’sa naišla na prestavljenu djevojčicu – njezino dobro djelo je oduševilo internet

Djevojčica je to učinila nadajući se da će i drugi učenici moći priuštiti sebi ručak i užinu. — Kada to nije slučaj, krule im crijeva — opisala je Katelynn.

– Svi su vrlo ponosni i sretni, i sada mnogi drugi učenici već smišljaju načine na koji i oni također mogu pomoći – rekla je ravnateljica škole. — To pokazuje da jedan mali, ljubazni čin petogodišnjakinje može napraviti razliku i pokrenuti mnogo toga.

Sljedeći cilj ove djevojčice je da prikupi dovoljno novca kako bi isplatila ne samo obroke učenika iz njene, nego i iz mnogih susjednih škola.