Slijepi otac je tijekom uragana Doriana učinio nešto gotovo nemoguće

Slijepi otac je tijekom uragana Doriana učinio nešto gotovo nemoguće
Snimka zaslona: YouTube

Slijepi otac s Bahama uspio je učiniti nešto gotovo nemoguće: da unatoč razornom uraganu, sina invalida odvede na sigurno.

Naime, nakon što je oluja iz košmara uništila krov njegove kuće, Brent Lowe (49) bio je prisiljen odvesti svog 24-godišnjeg sina na sigurno, i to prolazeći kroz vodu koja mu je sezala čak do brade. Da čitava priča bude još ozbiljnija, sin gospodina Lowea boluje od cerebralne paralize i ne može hodati.

OGLAS

Zabrinuti Brent, koji je oslijepio prije 11 godina, stavio je svog bolesnog sina na ramena i prošao kroz poplave u potrazi za sigurnim mjestom.

Prisjećajući se kobnog trenutka, gospodin Lowe je za jedan američki medij izjavio sljedeće: “Kako je kiša sve jače padala, više nisam mogao čekati i morao sam reagirati. Stavio sam sina na ramena i krenuo van. Voda mi je bila do brade”.

U vrijeme kada je krov uništen, Brent se zajedno sa sinom, rođacima i susjedima krio u kupaoni. Dok nije bio primoran napustiti kuću, nije mogao ni zamisliti koliko je voda napredovala.

“Bio sam prestravljen, nisam vjerovao da je toliko duboko. Očekivao sam da će mi voda biti do koljena. Kad sam zakoračio, shvatio sam da ću morati plivati”, bio je iskren Brent Lowe.

Hrabri otac je nosio sina pet minuta kroz vodu, dok nisu stigli do susjedove kuće gdje su zatim čekali da ih odvedu u sklonište.

OGLAS

Gospodin Lowe još uvijek nije siguran što se dogodilo s njegovom najstarijom kćerkom, budući da uslijed prekinutih telefonskih linija nije uspio stupiti u kontakt sa njom.

Nakon razorne oluje, Brent je ostao bez kuće kao i mnogi drugi na Bahamima. Štoviše, u nekim naseljima je uništeno 95% domova.