»Tada ga David upita: „Čiji si ti?“« 1. Samuelova 30,13

U religiji ne može biti neutralnosti. Ili smo uvršteni među borce pod zastavom Emanuela kako bi mu služili, te se borili u Njegovim redovima, ili smo vazali crnog kneza, sotone.

Čiji si ti?

Čitatelju, hajde da ti pomognem. Jesi li bio nanovorođen? Ako jesi onda pripadaš Kristu; bez nanovorođenja ne možeš biti Njegov. U koga se uzdaš? Oni koji vjeruju u Isusa su Božja djeca.

Čiji posao radiš? Sigurno služiš svom gospodaru; onaj kome služiš tvoj je gospodar. Kakvom društvu pripadaš? Ako si Isusov, bit ćeš u bratskoj zajednici s onima što nose odjeću križa.

»Ptice jednakog perja zajedno lete«. Kakav je tvoj razgovor? Nebeski ili zemaljski? Što si naučio od svog učitelja? Jer učenici uče od svojih učitelja. Ako si proveo cijelo vrijeme s Isusom, govorit će se o tebi kao o Petru i Ivanu: »A znali su da su bili s Isusom«.

Pitam te: Čiji si ti? Odgovori iskreno prije nego utoneš u san. Ako nisi Kristov, nisi u dobroj službi. Bježi od surovog gospodara! Služi Gospodinu Isusu i tvoj će život biti radostan i blagoslovljen. Ako si Kristov, poslušaj: pripadaš Isusu, slušaj ga.

Njegova riječ neka ti je zakon, Njegova želja neka bude tvoja volja. Pripadaš Ljubljenom, ljubi Ga, prigrli ga srcem, neka On ispuni tvoju cijelu dušu. Pripadaš Sinu Božjem, uzdaj se samo u Njega. Pripadaš Kralju kraljeva, budi mu vjeran. Tako će svi znati čiji si.

Autor: Charles Spurgeon