Smijeh utječe pozitivno na ukupno zdravlje čovjeka, a također u trenu popravlja raspoloženje. Smijeh je najučinkovitije sredstvo za borbu protiv boli i stresa s kojim se svakodnevno suočavamo. Smijeh nam također poboljšava koncentraciju i pamćenje.

Najnovija istraživanja pokazuju značaj velikog utjecaja smijeha na naše srce, mozak, emocije, pluća i oči. Znanstvenici otkrivaju da je smijeh snažan antidepresiv, snažan je lijek protiv stresa, smiruje i opušta cijelo tijelo.

Djeca se u prosjeku smiju čak 400 puta, dok odrasli svega 15. Jedan sat smijanja sagorjijeva čak 500 kalorija. Čak 400 mišića u našem tijelu se pokreće prilikom smijanja.

Jedno od najzanimljivijih istraživanja na području psihoneuroimunologije, pomoću kojeg se ispitivao imunološki sustav, došlo se do zaključka da smijeh potiče funkcioniranje našeg obrambenog sustava, dok ljutnja sprječava, piše Haber.

Znanstvenici smatraju da je smijeh lijek za mnoge bolesti, kao i da se njime može zaštiti i od bolesti kao što je rak.

Zbog same činjenice da smijeh pozitivno utječe kako na naše zdravlje, a tako i na našu psihu, povećavajući produktivnost, koncentraciju i kreativnost. Danas se nastoji uvesti humor u svaki oblik ljudske djelatnosti, kako bi se stvorila pozitivna atmosfera, u kojoj će produkti rada biti kvalitetni i kreativni.

Mnogi menadžeri na poseban način potiču humor među suradnicima, kako bi se poboljšali uvjeti i kvaliteta rada.

Smijte se, poboljšajte svoje zdravlje. Smanjite stres i  razdražljivost smijanjem, sami smo često uzroci naših stanja, i od nas samih ovisi određeni dio psihološkog i fizičkog života.