Naslovnica Video Snimka bebe u krevetiću je uplašila roditelje - šalje vrlo važnu poruku

Snimka bebe u krevetiću je uplašila roditelje – šalje vrlo važnu poruku

Snimka bebe u krevetiću je uplašila mnoge roditelje, a šalje važnu poruku. Ne stavljajte nikakve predmete u bebin krevetić!

Slučaj koji je mogao da pođe “po zlu” uznemirio je brojne roditelje.

“Ne stavljajte NIŠTA u bebin krevetić! Ova beba je spašena na vrijeme, ali neke druge neće biti te sreće”, piše uz snimku. Ona, naime, prikazuje trenutak u kojem beba tijekom noći povlači deku preko svog lica i počinje se gušiti.

@safesleepabc

This baby was saved in time. But not every baby is as lucky. Google ABCs of Safe Sleep. #sids #sidsawareness #pregnant #babysleep #itsbabytime #safety

♬ Lullabies – Yuna

Beba bez nadzora ne treba imati igračke u krevetiću

Beba bez nadzora, prema riječima stručnjaka, ne treba imati igračke u krevetiću. Savjetuje se da dijete spava na čvrstom dušeku, bez ikakvih blokada, jer je to najsigurniji način spavanja.

VIDI OVO: Beba je stalno bježala iz krevetića: Mama je postavila skrivenu kameru pa se iznenadila viđenim

Rizik za smrt u kolijevci (SIDS) najveći je tijekom prvih šest mjeseci bebinog života i u tome razdoblju neka dijete spava isključivo na leđima. Ispod dušeka možete staviti neki jastučić koji će lagano podići dio gdje je bebina glava, tako da uzglavlje bude više od ostatka tijela.

Roditelji su također upozoreni da izbjegavaju postavljanje bilo kakvih “nadstrešnica” preko dječjih krevetića iz istih razloga.

“Liječila sam bebu koja je povukla mrežu protiv komaraca kako bi ustala, međutim ona joj se na kraju omotala oko vrata. Srećom, njena majka je ušla u sobu i zatekla je kako visi s mreže prije nego što je bilo prekasno”, ispričao je pedijatrica Ruth Barker.

NAJNOVIJI ČLANCI