Snimka 12-godišnjeg dječaka ispod ulične rasvjete slomila je srca brojnih korisnika društvenih mreža

Snimka 12-godišnjeg dječaka ispod ulične rasvjete slomila je srca brojnih korisnika društvenih mreža

Snimka 12-godišnjeg dječaka iz Perua koji ispod ulične rasvjete piše zadaću slomila je srca brojnih korisnika društvenih mreža.

Video prikazuje 12-godišnjeg dječaka iz Perua koji piše zadaću na pločniku, ispod ulične rasvjete, jer si njegova obitelj ne može priuštiti struju u njihovom domu, slomila je srca brojnih korisnika društvenih mreža nakon što je postala viralna kad ju je objavila lokalna policija, prenosi Index.

Policija iz Mochea krajem prošlog mjeseca uočila je Víctora Martina Angulo Córdobu dok je provjeravala sigurnosne kamere. Primijetili su da dječak sam sjedi na pločniku usred noći, što im je bilo sumnjivo. No kad su zumirali, shvatili su da dječak čita i piše nešto u svoju bilježnicu, uz pomoć ulične rasvjete.

Dirnuti dječakovom predanošću učenju, policija je podijelila snimku na Facebooku, a ona je ubrzo postala viralna.

Snimka je pogledana dosad više od 5 milijuna puta, a dječakova predanost, ali istovremeno i srcedrapajuća priča, pune naslovnice diljem Južne Amerike, a sad se šire i zapadnim medijima.

Lokalni mediji uspjeli su pronaći dječaka i sjeli su s njegovom majkom kako bi saznali zašto radi domaću zadaću na ulici umjesto u obiteljskoj kući, prenosi Oddity Central.

Ispostavilo se da je 12-godišnjakova obitelj toliko siromašna da nisu mogli platiti opskrbljivaču električne energije instaliranje brojila u njihov dom, pa su se samo oslanjali na svijeće. Nažalost, Víctor Martín rijetko je uspijevao završiti zadaću prije zalaska sunca, a slabe svjetlosti od svijeće bila mu je puna glava.

Majka dječaka, Rosa Angulo Córdoba, rekla je za Panamericana TV kako joj je sin jednoga dana samo rekao da ne može više podnijeti svijeću te je otišao zadaću završiti ispod ulične rasvjete.

Víctorova majka je rekla da, iako svakodnevno pomaže u obavljanju kućanskih poslova te brine o obiteljskim ovcama, učenik šestog razreda ozbiljno shvaća školu i dobiva dobre ocjene.

Nakon što je priča Vítora Martina privukla veliku pozornost u medijima, gradonačelnik Mochea posjetio je dječaka kako bi ga pohvalio i obećao mu da će osobno platiti električno brojilo kako ne bi morao izlaziti svake večeri.

“Nadam se da mi mogu pomoći, da mogu imati svjetlo u domu i da ne moram izlaziti pisati zadaću”, rekao je 12-godišnjak novinarima. “Volio bih da mogu pomoći svojoj obitelji. Želim postati policajac i zaustaviti korupciju.”

Martínova obitelj dio je od pet posto ljudi koji si ne mogu priuštiti struju u Mocheu, što je mnoge natjeralo na razmišljanje o stvarima koje uzimamo zdravo za gotovo.

Reci što misliš