Prava obraćenja velika su potreba ovog vremena!

prosperity0909

Danas postoji drugo evanđelje, vrlo popularno, koje iz plana spasenja isključuje osvjedočenje o grijeh i pokajanje, koje od grešnika uglavnom traži samo umni pristanak na činjenicu o njegovoj krivnji i grešnosti, kao i intelektualni pristanak na činjenicu i dostatnost Kristova otkupljenja; a takav mu pristanak daje, odnosno govori, da ide u miru i da bude sretan i siguran da je Gospodin Isus sve ispravio između njegove duše i Boga te viče mir, mir kad mira uopće nema.

Krhka i lažna obraćenja takve vrste mogu biti jedan od razloga zašto toliki koji su uzeli zdravo za gotovo ispovijedanje kršćanstva svojim životom, koji nije u skladu s onim što ispovijedaju, te na kraju svojim vraćanjem u svjetovnost i grijeh, obeščašćuju Boga i donose sramotu Crkvi.

Prije nego se radi grijeha može žaliti, on se mora osjetiti. Grešnici moraju biti u žalosti prije nego mogu biti utješeni.

Prava obraćenja velika su potreba ovog vremena! Obraćenja kakva su nekada bila uobičajena, ponovo će biti kad se Crkva liši svoje ravnodušnosti, zgrabi Božju snagu i sazove onu staru silu. Tada će, kao u stara vremena, grešnici drhtati od straha Gospodnjeg.

Autor: J. H. Lord