”Nama je Sotona simbol ponosa”: Sotonistička crkva izražava zadovoljstvo što je Christian Bale zahvalio „Sotoni“

Sotonisti izražavaju zadovoljstvo što je Christian Bale zahvalio „Sotoni“
Snimka zaslona: YouTube

U neobičnom govoru zahvale izrečenom na ovogodišnjoj nagradi Zlatni globus, glumac Christian Bale zahvalio je Sotoni što mu je pomogao u portretiranju uloge dopredsjednika SAD-a Dick Chaneya.

„Hvala Sotoni što mi je dao inspiraciju da odigram ovu ulogu“, rekao je Bale koji je nagradu dobio za najboljeg glumca u filmu Vice.

Kao odgovor na Baleovu izjavu, Sotonistička crkva je na Twitteru napisala: „Nama je Sotona simbol ponosa, slobode i individualnosti te služi kao metaforički prikaz naših najvećih potencijala. S obzirom da mu je njegov vlastiti talent priskrbio nagradu, izjava je prikladna. Slava Christianu! Slava Sotoni!“

PROČITAJTE: Što je sotonizam i što vjeruju sotonisti?

Bale je zahvalio i piscu i redatelju filma Vice, Adamu McKayu i u šali se prisjetio kako su mu dodijelili ulogu.

„(McKay) je trebao pronaći nekog tko nema nimalo karizme i koga nitko ne podnosi“, našalio se Bale, „I sjetio se ‘ah, ulogu ćemo dati Baleu’.“

„Hvala vama i konkurenciji. Osvojit ću tržište nekarizmatičnosti. Što mislite? Mitch McConnell da je slijedeći? To bi bilo dobro“, rekao je.

Bale je pobijedio glumca Lin-Manuel Mirandu iz filma Mary Poppins Returns, Vigga Mortensena iz Green Book, Roberta Redforda iz The Old Man and the Gun i Johna C. Reillyja iz Stan and Ollie.

44-godišnji je glumac dobio velike pohvale zbog svojeg portretiranja Cheneya, te je osvojio i nominaciju Udruženja glumaca i Nagrade kritičara.

Prije toga je osvojio Oscara i Zlatni globus za pomoćnu ulogu u filmu Borac iz 2010.

Reci što misliš