Spasio je napušteno štene, a onda se iznenadio kada je otkrio koga je donio kući

Mislio je da je spasio napušteno šteno, a onda otkrio da je u pitanju druga životinja.

Vozeći se japanskom autocestom ‘National Route 275’, jedan je muškarac uz cestu ugledao napušteno štene pa se odlučio zaustaviti i pobrinuti se za njega.

Štene je nazvao Luna, a preko društvenih mreža tražio je njezinu vlasnicu. No kada je fotografije Lune objavio na svom Twitter profilu @marcy_com, otkrio je da se uopće ne brine o psu.

Iako je većina komentirala slatko mladunče, samo su dobri poznavatelji životinja primijetili da se ne radi o psu. A sumnje im je potvrdio video u kojem je Luna ‘lajala’.

VIDI OVO: Kujica plače nad svojim ozlijeđenim štenetom

Iako su mnogi nagađali da je riječ o životinjskoj vrsti tanuki, odnosno rakunskom psu, veterinar je utvrdio kako se zapravo radi o mladunčetu lisice.

Budući da je u Japanu zabranjeno imati lisice za kućne ljubimce jer su prijenosnici opasnih parazita, muškarac je svejedno pronašao savršeno mjesto za mladunče.

U Gradu Kitami pronašao je farmu za lisice u kojoj će malena Luna živjeti budući da je nisu mogli pustiti u divljinu jer se s dva mjeseca starosti ne može sama brinuti o sebi, a majku je, očito, izgubila, prenosi Večernji.