Razlog zbog kojih mnogi imaju problema sa seksom

Bog je muževe i žene stvorio da postanu jedno tijelo u svetome jedinstvu saveza (Post 2,24; Ef 5,31).

Muškarca je stvorio tako da, kada se sjedini sa svojom ženom, njegov je duh obavija, štiti i njeguje. Žena je stvorena kako bi njegovala i grlila svoga supruga.

Kada dvoje ljudi postanu „jedno tijelo“ u grešnom odnosu, njihovi se duhovi međusobno povezuju, jer je čovječji duh za to iskonski stvoren.

Preljubnici, kao i oni koji se upuštaju u predbračne spolne odnose, na grešan način izopačuju izvornu Božju nakanu. Njihovo sjedinjenje pruža lažno svjedočanstvo o onome što zapravo jesu, što u njima izaziva pomutnju.

Ako se netko upustio u spolne odnose s puno različitih partnera, to mu onemogućuje da se veže za bilo kojega od njih, jer je usredotočenost i snaga njegova duha raspršena te ide u pravcu svih onih s kojima se sjedinio.

Stoga, kada god dođe do nezakonita sjedinjenja ili, što je još gore – zlostavljanja – valja moliti da sam Gospodin svojim mačem istine razdvoji ta dva duha, kako bi svaki od njih bio u stanju u potpunosti se predati partneru koji mu/joj je namijenjen.

Uz vodstvo Duha Svetoga potrebno je, nadalje, u ime Isusovo moliti da duh osobe zaboravi to sjedinjenje. Um ga možda nikada neće zaboraviti, ali zato duh mora biti oslobođen emocionalnih spona.

PROČITAJTE: Imao sam seksualni odnos izvan braka: Može li mi Bog oprostiti?

Mnogi za koje smo tako molili povikali su: „Osjećam se tako sabrano. Nisam ni slutio/-la koliko sam dosad bio/bila raspršen/-na).

Mnogi samci misle da će ih spolna aktivnost prije braka osposobiti da u braku budu umješniji ljubavnici. Kao dušebrižnica, mogu vam reći kako vrijedi upravo suprotno. Kada uđu u brak, suočavaju se s nebrojenim problemima.

Zauvijek su naime propustili otkrivati čuda tjelesne prisnosti u svjetlu Božjega blagoslova, neokaljano blago privatnosti, dijeljenje samo s jednom osobom nečega što isključivo njoj i pripada. Njihova je sposobnost uspostavljanja veze uvelike narušena.

Dok se ne pokaju, i dok ih Gospodin ne oslobodi, vući će u bračnu postelju sjene svakoga spolnog odnosa što su ga ikada imali. Koliko god da se taj spolni odnos mogao činiti ugodnim i zadovoljavajućim, on nikako nije mogao nositi onu slavu koju je Bog namijenio mužu i ženi…

Autorica: Paula Sandford; dio iz knjige ”Iscjeljenje ženinih emocija”; Izbor: Book.hr