Sjećate li se Srpkinje koja je spasila život djevojčici?
Snimka zaslona: YouTube

Srpkinja Irena Ivić Drobnjak iz Milwaukeeja spasila je prije osam mjeseci djevojčicu koja je sama hodala po ulici. Irena je prošle zime vozila autobus i odjednom vidjela malo dijete kako hoda samo na ulici.

Zaustavila je vozilo, uvela dijete i pokušala ga ugrijati. Dijete je preuzeo otac, a Irena je postala heroj Milvokija, ali i Srbije.

U međuvremenu je dobila mnogo nagrada – općine i poduzeća u kojemu radi, a slijedi joj veliki susret kamiondžija na Tampi u Floridi, gdje će dobiti nagradu za Heroja na autoputu.

Točno osam mjeseci nakon tog događaja, iznenada je poslije posla slučajno srela djevojčicu s ocem. Irena i dalje radi u gradskom prijevozu, a pretpostavlja da je došao kupiti mjesečnu kartu kada su se sreli, piše Blic.

Susret je bio kratak, a naišla je i na jezičku barijeru, jer otac djeteta ne govori dobro engleski. Ipak, razumjela je kada ju je pozvao da vidi djevojčicu koju je spasila.

Foto: Facebook

– Vidjela sam da je ta mala djevojčica zaista ustvari ona, a njega sam odmah prepoznala, iznenadila sam se vrlo ugodno. Ja sam očekivala da je vidim negdje i željela sam je vidjeti, ona je baš dosta narasla, sad je prava djevojčica – izjavila je za Glas Amerike Irena Ivić Drobnjak.

Na pitanje novinara je li bilo pokušaja do sada da stupe u kontakt, ona navodi da nije znala ni gdje da ih potraži, i da je samo pretpostavljala kako oni žive negdje blizu mjesta na kojem je spasila dijete.

Irena je iz Prokuplja u Srbiji, radila je kao odgajateljica u Merošini, a prvi put je došla u Ameriku 2000. godine. Kako kaže, nije znala engleski, progovorila je jezik, naučila je i voziti kamione i uz povremene povratke u Srbiju, trajno se nastanila u Milwaukeeju u prije tri godine.