Ako želimo ostati u Božjoj volji, nemamo se o čemu brinuti. To je sjajan stav kojeg je dobro imati dok živimo u opasnom svijetu.

Kada je apostol Pavao postavljen na brod s kursom za Rim, putem mu se dogodio brodolom. No Gospodin se javio Pavlu i uvjerio ga da nitko s broda neće izgubiti život. Svi će sigurno stići do odredišta. Svi su se domogli obale.

Dok je Pavao grijao ruke iznad vatre, za ruku ga je ugrizla otrovna zmija. Pavao je jednostavno otresao zmiju s ruke, a svi su mislili da je on nekakav bog zbog toga što je preživio. Pavlovo vrijeme još nije bilo došlo.

Ovo nas podsjeća na to da smo neuništivi sve dok Bog nije završio s nama. Isus je rekao vjernicima da će „zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; na nemoćnike će ruke polagati, i bit će im dobro“ (Marko 16, 18).

VIDI OVO: Stav koji vjernici trebaju imati kada pjevaju Bogu

To ne znači da trebamo držati bogoslužja na kojima se drže zmije, kao što to neke samoprozvane crkve čine. Niti trebamo piti otrov da bismo testirali svoju vjeru. To je testiranje Gospodina, a to nije ono što Bog želi poručiti.

Poruka je ova: dok Bog ne završi s nama, ništa nas ne može zaustaviti. Ne moramo biti u stalnom strahu za svoj život, jer dok ne dođe dan kada je Bog završio s nama, bit ćemo sigurni pod njegovom brigom. 

A što je s tim danom kada Bog završi s nama? Kao što sam Pavao kaže „Ta meni je živjeti Krist, a umrijeti dobitak!“ (Poslanica Filipljanima 1, 21).

U međuvremenu, ne trebamo bespotrebno riskirati vlastite živote. Ne trebamo raditi nerazumne stvari koje nas ugrožavaju. Ako želimo ostati u Božjoj volji, nemamo se o čemu brinuti.

To je sjajan stav kojeg je dobro imati dok živimo u opasnom svijetu. Možemo zahvaliti Bogu zato što smo pod Njegovom zaštitom.

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org