Stephen Curry
Foto: Wikipedia

Jedan od trenutno najboljih košarkaša na svijetu jednostavo oduševljava svijet, kako svojom čudesnom igrom tako i vjerom u Isusa Krista koji prožima čitav njegov život. Pisali smo kako je na dodjeli nagrada za najboljeg igrača lige izjavio: “Ja prvo moram zahvaliti svom Gospodinu, Isusu Kristu koji me blagoslovio” i dodao kako je on ni manje ni više nego Isusov ponizni sluga i time čitavom svijetu rekao: Za mene je Krist na prvom mjestu. Njegove izjave izazivaju divljenje, oduševljenje njegovih obožavatelja ali i i kritike koje on s lakoćom prolazi jer mu je vjera itekako zdrava. To vidimo po njegovoj izjavi u kojoj je objasnio što znači zapravo i biti kršćanski sportaš, a kojom je razobličio ono ustaljeno mišljenje da Bog daje samo onima koji mole za pobjedu, kako to mnogi, nažalost misle.

Stephen Curry je tako rekao:  Kršćanski sportaš ne znači moliti se da tvoj tim pobjedi. Bog ne daje prednost onima koji se mole nad onima koji se ne mole. Biti kršćanski sportaš znači natjecati se za Krista i to tako da uvijek daješ svoj maksimum za njega i da bez obzira na to pobjeđuješ li ili gubiš uvijek zahvaljuješ njemu za prigodu za igru. To znači dati svu slavu Bogu, bez obzira na ishode, jer vjeruješ njegovom planu za svoj život’.

Ajme, kakva vjera. Kava izjava. Upravo ovo što je Curry rekao trebali bi primijeniti na svoje živote bez obzira na to jesmo li sportaš ili sli smo nešto drugo. Jer život je igra na kojoj trebamo zahvaljivati bez obzira gdje se nalazili, a svaki svoj dan trebali bi smo posvetit Kristu i ne moliti za pobjedu nad svakom bitkom već reći: Neka bude volja tvoja!

Curry je odrastao u obitelji koja se okupljala oko Isusa Krista. Njegovi roditelji su bili redoviti posjetitelji nedjeljnog okupljanja u crkvi. Svakodnevno su kao obitelj proučavali Bibliju. Još od malih nogu, Bog je bio središte života ovog najboljeg igrača NBA lige, pa ne čudi njegova vjera koja jednostavno osvaja.

“Sjećam se kao da je bilo jučer, dan kad sam predao svoj život Isusu Kristu. Pohađao sam četvrti razred kad sam dobio spoznaju o Radosnoj vijesti. Moji roditelji su tada počeli ulijevati vjeru u moje srce i objašnjavali mi značenje moga obećanja Gospodinu”, kazao je Curry i dodao: “Cijelo moje djetinjstvo bilo je obilježeno Gospodinovom prisutnošću”.

Bravo za Gospodina koji ovakav primjer vjere daje svim mladima preko Curryja!