Koji je vaš problem? On može? Koja je vaša nevolja? On može. Koji su okovi koji vas vežu? On može. Koji su vaši grijesi? On može.

On može! On je osoban Krist, Krist koji je umro na golgotskom križu; Krist koji je sebe dao kao naknadu za naše grijehe.

Ne isprazna filozofija, ne neka prazna tvrdnja, nego živa uvijek nazočna osoba – Isus, središte iskustva svakog kršćanina i nada duše svakog kršćanina…

Svijet ne zanima neki Krist koji je jednom živio, neki čovjek koji je nekada spašavao, neki čovjek koji je nekada iscjeljivao. Oni ne žele znati za čovjeka koji je nekada opraštao grijehe.

Ono što ovaj svijet zanima jest kako može naći oslobođenje od grijeha sada; kako može naći oslobođenje od ovisnosti koja ga vuče na dno, ili od pijanstva, ili čak ogovaranja, bilo čega…

O, Krist koji je nekada bio! Ali ono što mene zanima je Krist koji jest. On je nekada bio? Ne. On jest. On je jednom činio čuda? Ne. On ih čini sada. Njegova ruka nije okraćala, Njegova snaga nije ponestala i slava Gospodnja još se uvijek razlijeva u ljudska srca koja se u posvećenju i ljubavi predaju pod Njegovu skrb i čuvanje. On jest! Aleluja! On jest.

I on što? On može. Koji je vaš problem? On može? Koja je vaša nevolja? On može. Koji su okovi koji vas vežu? On može. Koji su vaši grijesi? On može. Koja je vaša neprilika?

Donesite je i kleknite večeras do Njegovih blagoslovljenih nogu. Njemu neka se izlije vaše srce i kao što je sigurno da se večeras nalazite u ovoj zgradi, On može…

Kad vidimo da muškarci i žene dolaze u skrušenosti i pokajanju te kleknu u podnožju križa, radost je nazočnosti anđela Božjih nad jednim grešnikom koji se kaje. Nikada nije postojao tako brutalan grešnik, nikada čovjek nije pao tako nisko, nikada nitko nije otišao tako daleko od Boga, da ga nježna ruka moga Krista ne bi mogla dosegnuti. On može.

Što god je vaš problem, On može.

Autor: Charles S. Price