Stotine pacijenata zaraženih koronavirusom iz Kine se oporavilo te je otpušteno iz bolnice

Vijesti su preplavljene brojem ljudi koji je zaražen koronavirusom. No, ima i dobrih vijesti. Mnogo pacijenata se oporavlja od koronavirusa. Nedavno je čak nekoliko stotina pacijenata otpušteno iz bolnica u Kini. 

Prema pisanju portala Xinhua Net, posljednji pacijent zaražen COVID-19 virusom u petak je zdrav otpušten iz bolnice. 13.3. bolnički radnici su se uslikali s posljednjom osobom koja je ozdravila. U toj bolnici postotak oporavljenih pacijenata je 100%. 

Unutrašnjost Kine

U unutrašnjosti Kine se oporavilo 838 pacijenata. Svi oni su otpušeni iz bolnice u nedjelju. 

Kraj nedjelje bio je kao dašak svježeg zraka zaposlenicima bolnica. Ukupno je iz bolnica otpušteno 67 000 pacijenata. 

VIDI OVO: Koronavirus – dobre vijesti koje trebate znati

Smrtnost

Od nedjelje, potvrđeno je 80 860 slučajeva COVID-19. Smrtnost se smanjila na 3% od tog broja. 

No, liječnici kažu da, iako je smrtnost niža nego prije, to ne treba uzimati olako. Korona virus nije „samo gripa“. Stariji i osobe s već postojećim bolestima su najpodložniji komplikacijama koje mogu rezultirati smrću.

Zemlje s većom populacijom starog stanovništva su izloženije opasnosti koja rezultira smrću. Ujedno, smrtnost će ovisiti o zdravstvenom sustavu pojedine zemlje i pravilnim mjerama opreza. 

VIDI OVO: Istine i laži o koronavirusu: Ovaj poučni video ih otkriva

Još uvijek ne postoji cjepivo za koronavirus. No, nekoliko država je već pokušalo eksperimentirati i otkriti što može ubiti tako smrtonosan virus. 

Nastavimo se moliti u tijeku ove globalne krize. Molimo se da se što više pacijenata oporavi i izađe iz bolnica. Molimo se da se smrtnost još više smanji. Molimo se da uskoro vijesti ne prikazuju samo broj umrlih i loše vijesti, nego i naslove kao: „Svijet je sada slobodan od COVID-19“.