Studentica je primijetila da ne postoje maske za gluhonijeme pa ih je odlučila napraviti
Foto: Twitter

Nedostatak maski natjerao je ljude da jednostavno naprave svoje kako bi zaštitili sebe i druge od prijenosa virusa. Međutim, studentica Ashley Lawrence je primijetila da nitko ne pravi maske koje bi odgovarale zajednici gluhonijemih i nagluhih osoba.

Kako broj slučajeva koronavirusa raste, ljudima je važno da dobiju osnovna medicinska sredstva. Stoga se Ashley odlučila pridružiti potrebi praveći svoje maske za one kojima je pomoć potrebna.

21-godišnjakinja, koja je trenutno u samoizolaciji, studira defektologiju i dobila je novu ideju projekta nakon što je shvatila da je ponuda maski pogodnih za gluhe i nagluhe osobe vrlo ograničena.

VIDI OVO: WHO: Zdravi ljudi ne trebaju nositi maske, a evo i zbog čega

S obzirom na to da je gluhonijemim osobama potrebno da vide usta sugovornika tijekom razgovora, Ashely je napravila maske koje imaju providni plastični dio.

Pokrenula je i kampanju na platformi GoFundMe za izradu specijaliziranih zaštitnih maski kako bi takvim osobama maksimalno olakšala komunikacija s okolinom. Uz pomoć donatora iz cijelog svijeta, prikupljeno je preko 3.000 američkih dolara.

Studentica trenutno pravi ove posebne maske sa svojom majkom, i besplatno ih dijeli.