NaslovnicaŽivotStvari za koje trebamo biti zahvalni Bogu

Stvari za koje trebamo biti zahvalni Bogu

U prilično kratkom razdoblju, jadni je Job izgubio sve što mu je bilo vrijedno. Izgubio je svoju obitelj, zdravlje i sve što je posjedovao. I kako bi sve bilo gore, žena mu je rekla: „Zar si još postojan u neporočnosti? Prokuni Boga i umri!” (Job 2,9).

Kada nam se u životu nešto dobro dogodi, onda svu slavu dajemo Bogu. No što kada stvari ne idu dobro? I onda trebamo reći: „Hvala Ti, Isuse”.

Ponekad je zahvaljivanje Bogu žrtva, ali to uvijek trebamo činiti. Kao što je Pavao napisao: „U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu ” (1 Solunjanima 5,18).

VIDI OVO: Zahvalno srce pobjeđuje svako zlo

Primijetite da nam Pavao kaže da zahvaljujemo „u svemu”. Na grčkom, to znači „u povezanosti sa svime što se događa”. Naravno, to ne bi uključivalo osobni grijeh. Ne treba zahvaljivati za grijeh koji smo počinili ili posljedice koje uslijede zbog tog grijeha. No trebamo biti zahvalni za druge stvari.

Nema iznimaka, nema izlika. Ništa nije izvan tih parametara.

Možda ćete reći: „No srce mi nije u tome”.

VIDI OVO: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Nije važno je li vaše srce u tome. Ovo je u vezi zahvaljivanja jer je Bog dobar. To je u vezi zahvaljivanja jer Bog drži uzde vašeg života u rukama. Zahvaljujte Mu jer on ima kontrolu nad svim okolnostima u vašem životu.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE