7 stvari koje zdravi bračni parovi ne rade

Postoje stvari koje zdravi bračni parovi ne rade, jer im je stalo do zajedništva, ljubavi i uspješnog braka. 

Neki dan sam vidio kako je žena zalupila vrata automobila svom mužu u “facu” i odjurila u trgovinu. Zatim je blizu mene sjedio par: muž je zurio u svoj mobitel cijelo vrijeme, a žena je s njim dijelila neku priču.

Odnosi su teški i vjerojatno smo svi radili nešto slično gore navedenim primjerima. Ali to ne opravdava pogreške koje se ponekad dogode u romantičnim vezama. Bračni odnosi moraju biti alat za pokazivanje Kristove ljubavi — drugoj osobi i onima oko vas. Prečesto stvari uzimamo zdravo za gotovo i zaboravljamo da se dobri odnosi ne događaju samo tako. Oni zahtijevaju trud i vrijeme.

7 stvari koje zdravi bračni parovi ne rade

1. Ružne objave o drugom supružniku na društvenim mrežama

Samo tinejdžeri objavljuju negativne objave o svojim dečkima ili djevojkama na društvenim mrežama. To je “sladak” način da se privuče pozornost. Nemojte upasti u zamku da druge navučete na svoju stranu, na društvenim mrežama ili na neki drugi način, jer zdravi brakovi imaju samo jednu stranu.

2. Karijera nikad nije prioritet

Karijera je važna, ali ona nije prioritet. Odnos je prioritet. Uvijek možeš pronaći drugi posao, ali imaš samo jednu priliku da živiš u zajedništvu s ljubavi svoga života.

3. Zabavljanje s tehnologijom nije najvažnije stvar

Zdravi parovi znaju odložiti mobitele i računala i isključiti TV kako bi proveli kvalitetno vrijeme zajedno. Zdravi parovi ne provjeravaju Facebook ili Instagram kada su npr. na večeri.

stvari koje zdravi bračni parovi ne rade
Foto: Pexels

4. “Teške” teme se ne izbjegavaju

Odnosi uključuju intimnost. Ako ne možete razgovarati o teškim temama, onda je vaš faktor intimnosti isključen. Postoje razdoblja u kojima morate zajedno donositi teške odluke. Ništa ne smije biti prepreka između vas dvoje, a razgovorima uvijek treba pristupiti s obiljem milosti i ljubaznosti.

5. Kažnjavanje ne dolazi u obzir

Kazne poput uskraćivanja seksa ili naklonosti ne dolaze u obzir. Zdravi parovi znaju kada je dobro odmoriti se od neslaganja, ali isto tako znaju kako se vratiti zajedništvu i pronaći rješenje.

Odnosi se temelje na opraštanju. Život s drugom osobom uvijek će donijeti sukob i povrijeđene osjećaje; umijeće je znati kako se nositi s tim. Oprostite i tražite oprost.

6. Ne reći “da” svemu

Zdravi parovi znaju svoje granice, znaju zatražiti pomoć i razumiju da je “ne” potpuna rečenica. Npr. ako ste imali naporan radni tjedan, a prijatelji su vas pozvali na večeru u petak navečer, razumno je reći “ne” na takav poziv. Drugi supružnik će se složiti s vama.

7. Težnja ka rješavanju problema

Zdravi parovi ne odustaju kada su stvari teške. Ako vam je supružnik važan, možete to proći. Odustajanje nikada nije opcija.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!