Suosjećajni pas spasio malenu koalu čija je mama izgorjela u požaru
Foto: Facebook

Svi mi znamo da su psi čovjekov najbolji prijatelj. No, jeste li znali da njihova ljubav nije ograničena samo na druge pse i vlasnike? Ova je malena koala upravo to saznala. 

Jako je mnogo koala ugroženo zbog požara u Australiji. Mnoge od njih su izgubile svoje domove ili živote u grozoti vatre. No, ova je malena koala iskusila dobrotu i suosjećajnost koja joj je spasila život. 

Jednog su dana volonter i njegov pas, Keli, pretraživali šume i spašavali koale i druge životinje koje su pobjegle od požara. 

Volonterov pas došao je do svog vlasnika s nečim neobičnim u ustima. Keli je našla i nježno podigla bebu koalu. Volonter je vidio da je koala u lošem stanju te ju je odmah odveo veterinaru. 

VIDI OVO: Pas tješi autističnu ženu prilikom svakog napada panike

Tada su i od veterinara stigle loše vijesti. Zbog dima, malena je koala imala jaku infekciju. No, veterinari nisu odustajali. Borili su se protiv infekcije i na kraju su pobijedili. Beba koala se počela oporavljati. 

Gepostet von Koala Hospital Port Macquarie am Donnerstag, 2. Januar 2020

Također, koala je bila jako pothranjena – težila je samo 220 grama kada je donesena veterinarima. No, ni ona nije odustajala. Vrijedno je jela i počela jačati. Postalo je jesno da će se potpuno oporaviti. U samo nekoliko tjedana koala je dosegla gotovo jedan cijeli kilogram. 

Hvala Bogu, infekcija se povukla. Koalu će trebati jako dobro promatrati dok ne dosegne dvije i pol kile. Tada će se moći brinuti sama za sebe te će biti puštena u divljinu. 

Gepostet von Koala Hospital Port Macquarie am Donnerstag, 2. Januar 2020

Sva sreća da postoje divni ljudi kao ovaj volonter i pas Keli koji su spremni pružiti ruku ili šapu unesrećenim životinjama. Bolnice za životinje u Australiji su prepune i svaka im je pomoć dobrodošla. Ako ne možete pomoći jadnim životinjama u Australiji, sigurno i oko vas postoji mnoštvo malenih bića kojima je potrebna dobra ruka i nježan dodir.