''Svađa'' dvojice fratara uoči mise postala veliki hit u Hrvatskoj
Snimka zaslona: Facebook

Fratri Anto i Nikica iz katoličke župe u Zadru su postali veliki hit, a njihov video dijele korisnici na svim društvenim mrežama.

Njih dvojica su imali probu uoči mise u praznoj crkvi za vrijeme uskrsnih blagdana. U jednom trenutku, fratar u pozadini primjetio je da je kolega nešto pogrešno pročitao pa ga je išao ispraviti. No, ovaj ga na svoj način upozorio na socijalnu distancu.

Namjera objave šaljivog videa bila je da ostane interna, međutim video se proširio društvenim mrežama i postao apsolutni hit.

"Lupit ću te"

"Lupit ću te" 😂

Gepostet von Megatroll Split am Montag, 13. April 2020

Na službenoj Facebook stranici crkve objavljeno je i priopćenje:

”Draga naša braćo i sestre,

živeći u ovom virtualnom svijetu vijesti i različite objave se šire brže od svakog virusa. Tako je i nas iznenadila objava simpatičnog videa koja je nastala u vrijeme proba za slavlja koja prenosimo. Spomenuti video nismo baš željeli svima objaviti jer iako je šaljiv htjeli smo da to bude interno. Međutim, netko je valjda proslijeđivao taj video i naša dobra braća fra Ante i fra Nikica postala su viralni hit. Nije nam žao!

Nek se u ovom sumornom vremenu tuge proširi i malo radosti i smijeha! Ima puno takvih događaja iz naše redovničke obitelji, to svi koji nas poznaju znaju, i na to smo ponosni.

Neka i ovaj naš šaljivi video Bog okrene na dobro pa ljudi češće počnu pratit objave naše stranice, a za one kojima će biti ovo prilika za neke zlobne komentare protiv Crkve i njezinih službenika i dalje ćemo ustrajno moliti.

Radost vam Uskrslog i osmijeh na lice! Jer to je najbolji lijek za ovo teško vrijeme!

Vaša braća franjevci i sestre milosrdnice iz Župe Presvetog Srca Isusova.”