Majka traži ispriku nakon što je svećenik izbacio iz katoličke crkve njenog sina s autizmom nakon što je bacio igračku tijekom privatnog obreda krštenja.

Julia Vicidomini je na svom Facebook profilu napisala da je velečasni Luke Duc Tran, svećenik u Crkvi Krista Kralja na Hillsideu, izbacio njezinog 7-godišnjeg sina Nickyja s krštenja njihove kćeri Sophije.

Prema Julijinoj izjavi, dječak inače Nicky nalazi utjehu u donošenju igračaka na javna mjesta. Igrao se u prostoriji pored kad je bacio igračku i ona je pala na pod.

Svećenik ga je istjerao van

“Van!”, rekao je svećenik, prema videozapisu objavljenom na Julijinom Facebook profilu. “Ova crkva nije za igru.”

“Da, igrao se s igračkom tamo gdje nije trebao, međutim, način na koji ga je svećenik izbacio iz crkve bio je potpuno nepristojan i nepošten”, napisala je majka u opisu koji je priložila uz video.

Julia i njezin suprug Marc odlučili su napustiti crkvu u kojoj je odrasla nakon što su razgovarali o incidentu sa svećenikom i dobili nezadovoljavajući odgovor.

VIDI OVO: Trebaju li kršćani krstiti malu djecu?

Obitelj je zatražila ispriku od svećenika

“Moj muž mu je rekao kako misli da bi svećenik, za razliku od svih drugih ljudi, trebao biti više naklonjen djetetu s posebnim potrebama, te da je postupio potpuno neprofesionalno i upropastio naše slavlje. Rekao mu je da naša obitelj zaslužuje ispriku”, napisala je Vicidomini.

“Svećenik je došao van razgovarati s našom obitelji, ali umjesto da se ispriča, počeo je pokušavati opravdati razlog zbog kojeg je izbacio naše dijete, opet rekavši da ga ometa.”

Majka je za NBC izjavila da njezin sin “hvala Bogu” nije razumio što se događa i napustio je crkvu sa svekrvom.

Ipak, rekla je da je “bolno” svjedočiti kako svećenik na taj način komunicira s njenim sinom, dodajući da incident “pokazuje kako treba još puno toga učiniti na obrazovanju drugih po pitanju osoba s invaliditetom.”

VIDI OVO: ONI SU ANĐELI BOŽJI: Pet dirljivih stvari koje sam naučio od djece s autizmom

Nadbiskupija se ispričala zbog incidenta

Nadbiskupija u Newarku se javno ispričala zbog ovog incidenta.

“U ime župe i Newcarske nadbiskupije šaljemo iskrenu ispriku zbog nepromišljenog ponašanja u subotu od strane našeg župnika tijekom privatnog obiteljskog obreda”, stoji u izjavi.

“Župnik nije znao da brat koji se igrao u obližnjoj sobi sa svijećama tijekom ceremonije ima autizam.”