Svećenik Tim Pelc je još u tjednu prije Uskrsa držao misu pridržavajući se svih protuepidemijskih mjera, ali smislio je i jednu svoju: pištolj na vodu. On ga je napunio svetom vodicom kojom je onda prskao župljane.

Ekipi na internetu to je postalo toliko zabavno da su od njega napravili meme. Dapače, počeli su se na Redditu natjecati tko će napraviti bolji, a u župi su oduševljeni time, piše BuzzFeed. Inače, svećenika je fotkao jedan župljanin, Larry Peplin.

Ima luckast um, no župljani ga prihvaćaju bez problema

Iako se pokušava držati dalje od društvenih mreža, 70-godišnji Pelc priznaje da ga je novostečena internetska slava ugodno iznenadila. Naime, svećenik koji u detroitskoj župi djeluje već 30 godina kaže kako ima prilično luckast um i župljane koji ga takvog prihvaćaju bez problema.

Gepostet von St. Ambrose Parish am Sonntag, 12. April 2020

“U početku sam samo želio nešto napraviti za djecu. Svima im je ovo, zbog koronavirusa, trebao biti Uskrs kao nijedan prije pa sam počeo razmišljati što bismo mogli dodati, a da svejedno poštujemo mjere distanciranja”, rekao je svećenik.

Fotka je podijeljena i u Vatikanu

Ubrzo se sjetio vodenih pištolja, a kako bi se uvjerio da bi to zaista bilo sigurno posavjetovao se sa svojim prijateljem, liječnikom s Hitne. “Rekao je da nije samo sigurno, nego je i zabavno i još je na misu doveo i svoju djecu. Osigurao mi je zaštitnu opremu, rukavice, vizir i masku”, kaže Pelc.

Fotka s njime čak je dva puta podijeljena i u Vatikanu što ga je malo zabrinulo, ali kaže da mu se nitko od tamo nije javio.