Sveučilište odobrava ulazak muškaraca u ženske toalete
Sveučilište Južne Alabame će dozvoliti muškarcima koji se identificiraju kao žene da ulaze u ženske toalete počevši od jeseni.

Studenti i fakultet su dobili email od školske koordinatorice Kriste Harrell, koja objašnjava da će se škola složiti s federalnom direktivom, koju je Obamina administracija uvela ranije ove godine.

“Sveučilište Južne Alabame dozvoljava pojedincima koristiti toalet ili mijenjanje prostorije koja se slaže s njihovim spolnim identitetom,” napisala je Harrell u emailu 5. kolovoza.

Iako su Alabama i 12 drugih država podigli optužnicu protiv Obamine administracije zbog ove direktive, novo pravilo je stupilo snagu u ponedjeljak, 15. kolovoza.

Pravilo će važiti za sve zaposlene na sveučilištu, studente, osoblje i posjetitelje na svakom kampusu i satelitskom imanju.

Direktor komunikacija i odnosa s medijima na Sveučilištu Južne Alabame, Bob Lowry, je izjavio za Christian Post da će studenti dobiti punu naknadu za nastavu i smještaj ako odaberu napustiti sveučilište.

Jedna studentica je izrazila brigu zbog ovog pravila i rekla za Christian Post da Harrellin email nije naznačio kako će se ovo novo pravilo primjenjivati.

“Mislim da će ovo uvesti zabunu. Jedna stvar koja je mene zbunila je da će toaleti biti otvoreni za transseksualne osobe, ali nije naznačila što će biti ako se netko jednog dana osjeća kao djevojka, a kao dečko sljedećeg, “rekla je studentica koja odabrao ostati anonimna. “Što će uraditi u vezi toga? To je ono što želim znati.”


“Vi ne znate što u stvari ovi ljudi misle”, dodala je. “Mogu samo iskoristiti ovo pravilo kako bi ušli u ženske toalete.”