Iako je stiglo proljeće, čini se da zbog hladnog jutra, a toplog popodneva malo ljudi zna kako se prikladno odjenuti pa sigurno često čujete da neko šmrca ili se žali na bolove u grlu.

Od pomoći mogu biti neke od ove tri namirnice koje su prirodni antibiotici.

Ljuta papričica

Cayenne papričica je važan dio azijske povijesti kako u kulinarstvu, tako i u tradicionalnoj medicini. Ovaj vrlo jednostavan začin ljutog, ali diskretnog ukusa slaže se s mnogim jelima i desertima, a najčešće se koristi sušen ili u obliku praha. U kineskoj medicini cayenne papričica je cijenjena kao sredstvo protiv bolova.

Ulje origana

Ovo čarobno ulje dobiva se iz lišća biljke origano. Osim što se njegov miris i aroma savršeno slažu s brojnim jelima, na temelju brojnih istraživanja, ulje origana je moćan borac protiv infekcija za što je zaslužan sastojak pod nazivom karvakrol. Vrlo mala doza ovog ulja posjeduje nevjerojatna antibakterijska svojstva protiv čak 25 različitih vrsta bakterija.

Češnjak

Snažna aroma i miris češnjaka ga čine savršenim začinom, ali on ima još puno moćnijih svojstava. Češnjak je snažan, prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije kao što to rade kemijski antibiotici. Češnjak usporava rast bakterija te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripa, piše Wall.hr.