Screenshot: YouTube

Tracy Trinita, 34-godišnji bivši super model iz Indonezije, koja je radila s manekenkom Naomi Campbell, podijelila je za portal Christian Today svoj put obraćenja Isusu Kristu te zašto je ostavila slavu i glamur kako bi postala kršćanska evangelizatorica.

”Mislila sam da ću s više novca biti sretnija, pa sam se počela baviti manekenstvom kako bi bila ispunjena, ostavivši prijatelje i obitelj iza sebe, te otputovala u New York”, kaže Trinita, koja je nosila revije poznatih dizajnera – Yves Saint Laurenta, Jean Paul Gautiera, Kenza i Benettona u Parizu, Milanu, New Yorku i drugim centrima mode.

Nakon što je vidjela da svi njezini prijatelji uživaju u konzumiranju droge i tulumarenju, uplašila se. Unatoč glamuru i slavu, osjetila je unutarnju prazninu dok nije prihvatila Isusa Krista kao svog Spasitelja. Nakon obraćenja upisala je teologiju u Oxfordu. Od tada služi kao kršćanski apologet i učitelj u Jakarti.

Za vrijeme traganja za srećeom i životnom sigurnošću, otkrila je da su vjernici puno sretniji od ostalih, no nije znala kojoj se vjeri treba prikloniti, budući je odrastala u okružju različitih religija, s katolicima, protestantima i muslimanima. Počela je vapiti Bogu, moleći ga: ”Molim te, otkrij mi se.”

U Parizu ju je prijateljica pozvala na crkveno bogoslužje gdje je Bog načinio poveznicu između srca i ima te u potpunosti utješio njezino srce. ”Osjetila sam ljubav kao nikada do tada. Ako Isus nije stvaran, kako se mogu osjećati tako nevjerojatno voljenom? Poznata mi je lažna radost – na koju se svijet manekenstva oslanja – no ova radost je bila istinska. Bilo je to izvan mojih snaga, Bog me promijenio.”, svjedoči Tracy.

”U mojoj obitelji ima muslimana, hinduista i tradicionalnih katolika. Puno sam razmišljala, no kada sam iskusila kršćanstvo, ono je dotaknulo moje srce i um.”, dodaje.

Sa samo 14 godina postala je Eliteov model. To ju je natjeralo da ostavi obitelj u Indoneziji te se preseli u New York, SAD. Sada živi u Jakarti te putuje širom svijeta prenoseći Radosnu vijest o Isusu Kristu te da samo On može dati svrhu našem životu.