Talijanski svećenik o koronavirusu: Italija živi kao da Bog ne postoji
Snimka zaslona: YouTube

”Italija živi kao da Bog ne postoji. To je bila zemlja svetaca. Ali više nije. Sada je to zemlja puna moralnog smeća.”

Poznati talijanski svećenik, otac Lorenzo Montecalvo, iznio je vjernicima, kojima se svakodnevno obraća preko stranice “Sjeme”, svoje razmišljanje o koronavirusu i krizi kroz koju Italija prolazi. Evo što je napisao:

“Dragi prijatelji čitatelji SJEMENA, eksplozija koronavirusa u Italiji dogodila se na početku Korizme, vremena molitve, posta i milostinje. Crkve su zatvorene: nema više okupljanja na molitvu i slavljenja sakramenata. Policajci i karabinjeri, po nalogu gradonačelnika, nadgledaju crkve kako nitko ne bi ušao, ali ne nadgledaju kafiće i trgovačke centre i banke u kojima se klanja bogu – novcu. Svećenici lutaju teritorijem svoje župe ne znajući što činiti.

Zbog ove situacije trpe muškarci i žene vjere. Tko nema vjeru ima samo tjeskobu, nastalu uslijed straha od smrti. Tko samo naizgled ima vjeru, ogorčen je na Boga jer u svojoj svemoći nije smio dopustiti ova trpljenja.

VIDI OVO: Svećenik zarazio preko 500 vjernika opasnim koronavirusom?

Kina je bila prva zemlja koju je pogodio ovaj virus. Zašto? Jer je mislila da je svemoćna. I potom Italija. Zašto? Jer, iako se izjašnjava kao vjerska, živi kao da Bog ne postoji. To je bila zemlja svetaca. Ali više nije. Sada je to zemlja puna moralnog smeća. U ovom vremenu Gospodin nam govori: „Djeco moja, vratite se meni!“ Da, ne može postojati religija bez Boga, politika bez Boga, ekonomija bez Boga, društvo bez Boga.

Neka se više ne prihvaća Marxova parola: Želimo izgraditi bolji svijet, ali bez Boga. Marxova parola je prouzročila neizreciva ekonomska, moralna, psihička, psihološka i društvena i obiteljska zla ondje gdje je bila prihvaćena. Neka moja i tvoja molitva bude: Gospodine, oprosti nam, jer smo sagriješili. Posveti nas u istini. Izliječi naše rane. Izbavi nas od zla. Daj da slušamo riječ tvoga Sina Isusa Krista. Amen.”