Jedan telefonski poziv je promijenio njihove živote u potpunosti. U ovoj iskrenoj ispovijesti doznajte što se dogodilo ovoj obitelji. 

„Nešto  se dogodilo Andersu“. Glas supruge preko telefonske veze ukazivao mi je da nešto nije u redu. Samo tri sata ranije pomagao sam svojoj supruzi, Rachel da naše jedanaestomjesečne blizance, Andersa i Linneu, spremi za čuvanje. Zgrabio sam svoj kaput i grozničavo sam otrčao prema svome automobilu. Trebao sam doći u bolnicu. 

U iduća tri dana, Rachel i ja smo, zajedno sa obitelji i prijateljima, vapili Bogu neka iscijeli našega sina. Naša srca je slomila činjenica da se njegovo tijelo ne može oporaviti. Bol je bila opipljiva, kao i Božja utješna prisutnost. 

U četvrtak sam mahao sinu kada sam odlazio na posao. U subotu sam mu držao ručicu dok je otišao kod Gospodina. 

Autor života

Nakon godina muka s neplodnošću, vijest da je Rachel trudna bila je odgovor na moje molitve. Bili smo šokirani kada smo čuli da nosi blizance. 

Trudnoća s blizancima je trudnoća visokog rizika, a na putu se nalaze i dodatne smetnje. Rachel je svoju trudnoću predala Gospodinu. Ponovljeni zakon 32, 39 stavila je kao pozadinu svog pametnog telefona i kao podsjetnik da je Bog jedini Autor života: „Ipak vidite, da sam ja, i samo ja, i da nema boga osim mene! Ja sam, koji ubija i opet oživljava; ja sam, koji rane zadaje i opet iscjeljuje. Ništa se ne ote mojoj ruci“. 

Bilo je nezgodnih razdoblja zbog blizanaca, no otkrili smo plan koji je funkcionirao za nas. Kako su se dani pretvarali u tjedne, a tjedni u mjesece, odnos između Linnee i Andersa se razvijao. Bili su ludi jedno za drugim, a mi smo bili ludi za njima. Zabavljali smo se, imali smo rutinu, naša djeca su počela puzati, a naš se pas napokon naviknuo na njih. Nakon toga je zazvonio telefon. Nakon što sam spustio slušalicu, moj svijet se zauvijek promijenio. 

Bog tješi kroz ljude

Dok sam grozničavo vozio prema bolnici, počeo sam moliti za zdravlje, za iscjeljenje, za čudo; da će moj sin i dalje izgledati kao moj Anders. Kada sam došao u bolnicu, dočekali su me dvojica policajaca i moja supruga. Nakon što sam došao do Rachel, koja je bila u suzama, ona mi je pokazala kako je Anders bio u kutu sobe, tik do nas, no nisam ga mogao vidjeti. Medicinsko osoblje naguralo se u malenu sobu i radilo je svoj posao na našem jedanaestomjesečnom sinu. 

Jedan od policajaca i detektiv prišli su nam i rekli su nam ono što su znali: Anders je bio ostavljen u automobilu nakon što ih je Rachel odvezla na čuvanje. Zaspao je i eventualno je prestao disati. Skrbnici su se pobrinuli za njega, zvali 112 i započeli s umjetnim disanjem sve dok nisu došli bolničari. Oni su mu uspjeli pokrenuti srce, no znali smo da nešto nije u redu. 

Trebalo mi je nešto poznato u ovome svemu nepoznatome, nešto što će presjeći kroz ovaj kaos i prozboriti riječi koje bi utišale buku. Nakon što sam kliknuo na aplikaciju Biblije, vidio sam da je stih dana bio stih iz Jakovljeve 1, 5: „Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se“. U tom trenutku nam je trebala mudrost. Stvari nisu izgledale dobro za Andersa. Trebao je čudo. 

Dok sam tražio molitvu, objavio sam fotografiju sa tim stihom na društvenim medijima. U istom trenutku kada sam kliknuo da se objavi, jedan od mojih mentora poslao je taj isti stih našoj biblijskoj skupini s riječima: „Iz nekog razloga, osjetio sam da ovo trebam poslati biblijskoj skupini za petak“. Mi smo razlog. Anders je razlog. 

„To je bilo brzo“, Harvey je odgovorio. Ispričao sam mu što se dogodilo. Molio je, zajedno smo molili i kako su ljudi počeli čitati objavu i oni su počeli moliti. Vidio sam kako vjernici vjeruju u njihovog savršenog i dobrog Boga i da Mu se mole da iscijeli našeg dječaka. 

Malo više od 24 sata kasnije, oko 16 sati u petak, 11. siječnja, saznali smo od medicinskog osoblja da Anders neće uspjeti. Njegov mozak pretrpio je prevelika oštećenja. Razdoblje kada je njegov mozak bio bez kisika, prije nego što je njegovo srce ponovno počelo kucati, bilo je predugo. Nakon što je liječnik otišao iz sobe, Rachel i ja smo samo plakali. Nikada nisam osjetio dublju bol. 

Mir u boli 

Stoga smo molili. Molili smo za čudo, za priliku koja se događa jednom u milijun puta. Nakon toga smo molili za to da, bez obzira na situaciju, ostanemo vjerni Bogu, jer On iscjeljuje i stvara. Molili smo za snagu i hrabrost. Molili smo 1. Korinćanima 16, 13, stih koji je bio posvećen Andersu. Molili smo to nad njime i za nas: „Bdijte, stojte u vjeri, držite se muževno, budite jaki“! 

Nakon molitve, još smo plakali. Ono što je Pavao opisao u Filipljanima 4, 7: „mir Gospodnji koji nadilazi svako razumijevanje“, postao je za nas stvarnost. U toj bolničkoj sobi, gdje je naš sin bio na aparatima za održavanje na životu, izgledalo je kao da je teret podignut s nas. Bog je bio ondje, s nama, držao nas je. U najgorem trenutku naših života, Stvoritelj svemira, naš dobri Bog nas je tješio. 

Nakon što je čuo da se naš sin više neće igrati sa svojom sestrom, Bog nam se približio. Rachel i ja smo duboko osjetili Njegovu prisutnost ispunjenu ljubavlju, na istome mjestu u isto vrijeme. Otkako je Anders umro, često govorimo o tom trenutku. Naš dragi Bog, Onaj koji me tješi dok tipkam ove riječi, približio nam se dok smo Mu zavapili. Bog je bio u toj bolničkoj sobi, tješio nas je dok je Anders izdisao posljednji dah. Bog je bio ondje kako bi dočekao našeg dječaka u nebesa. Bio je i s nama otkako smo stajali na mjestu gdje je bila Andersov dječji krevet i dok smo stajali u redu, kako bismo kupili cvijeće za njegov grob. Bog je bio s nama u svemu tome. 

Na godišnjicu njegove smrti, Rachel je napisala komemorativnu objavu na društvenim medijima, koja je bila kratka, ali jezgrovita. Zajedno sa fotografijama Andersa i Linnee, napisala je: Najgori dan u mome životu bio je najbolji njegov dan. #vidimosekasnijeanders. #saisusomsi“. 

O, koliko čeznem za time da se susretnem s Gospodinom na nebesima. Nadam se da će nas sin prepoznati. 

Autor: Ryne Jungling; Izvor: Thegospelcoalition.org; Prevedeno i objavljeno uz posebno dopuštenje portala Thegospelcoalition.org koje ekskluzivno vrijedi za portal novizivot.net.

PROČITAJTE JOŠ: