Televizijska propovjednica: Nemojte se cijepiti, Isus nam je dao cjepivo za gripu

Televizijska propovjednica protiv gripe
Snimka zaslona

Mnogi nasjedaju na opasne prijevare televizijske propovjednice Glorie Copeland!

Televizijska propovjednica iz Teksasa i članica savjetodavnog vijeća američkog predsjednika Donalda Trumpa Gloria Copeland ponudila je svoj ”alternativni” savjet za obranu od gripe – vjeru u Isusa.

U videu koji je objavila na društvenim mrežama prošle srijede, Copeland kaže: ”Slušajte, partneri, nemamo sezonu gripe. Imamo sezone pataka, sezonu jelena, ali nemamo sezonu gripe.”

”I nemojte ga primiti (cjepivo) ako vam netko prijeti sa ‘svi dobivaju gripu’. Mi smo već dobili svoje cjepivo. On je nosio naše bolesti. Sam Isus dao nam je cjepivo za gripu”, iznijela je ova kršćanska fundamentalistkinja svoj pogled na prevencije epidemija u 21. stoljeću. 

“Imunizirajte se riječju Božjom”

”Samo nastavite govoriti: ‘Nikad neću imati gripu. Nikad neću imati gripu.’ Stavite riječi – imunizirajte se riječju Božjom”, pozvala je mrtvo-hladno Copeland svoje gledatelje.

Sve bi ovo možda bilo smiješno da se ne događa usred rekordno smrtonosne epidemije gripe u SAD-u, u kojoj je najmanje 14.676 ljudi hospitalizirano, a deseci umrli od njenih posljedica, od čega 53 djece. 16 djece umrlo je samo prošlog tjedna, izvijestio je Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) koji urgira da se svi koji se nisu cijepili to naprave. 

A za Kenneth Copeland Ministries, megacrkvu koju vode ona i njen suprug Kenneth, širenje opasnih dezinformacija o cjepivima nije novost: 2013. je na njihovom imanju izbila epidemija ospica, zarazne bolesti koja je u SAD-u proglašena iskorijenjenom deset godina ranije zahvaljujući javnom programu cijepljenja, prenosi Index.hr.