Naslovnica Oznake Evanđelje prosperiteta

Oznaka: evanđelje prosperiteta

Unazad stotinu godina imamo sve veću količinu kršćana koji tvrde da imaju izravna otkrivenja od Boga. Tvrde da čuju glas od Boga i da im Bog osobno govori. To najviše vidimo u karizmatskom pokretu. Propovijedi se svode na motivacijske govore,...
Većina heretika potječe od pokušaja povezivanja paradoksa u Bibliji. Počinju s dobrim namjerama, ali idu dalje nego što bi trebali ići.
Benny Hinn je jedan od najpoznatijih propovjednika evanđelja prosperiteta, a je li uistinu spoznao istinu i na putu pokajanja, pokazat će vrijeme i plodovi.
Ako obećavate svojim ljudima da će im sve biti dobro i da će uspjeti zbog evanđelja, potkopat ćete mogućnost ljubavi – ljubavi unatoč nevoljama, ljubavi unatoč siromaštvu.
Ovo su četiri načina po kojima možete otkriti vuka u ovčjem runu.
Riječ vjere ili teologija prosperiteta vidi Duha Svetog kao silu koju se može uposliti kada god to vjernik poželi.
Poznavala sam ženu koja je, dugi niz godina, pripisivala nedostatak svog zdravlja nedostatku svoje vjere.
Možda se ovaj naslov nekome može činiti pretjeranim, jer kako nešto što ima u sebi naziv „evanđelje“ može biti opasno? No promotrimo stvari malo dublje….
Najnovije u valu opasnih učenja koja nisu zasnovana na Bibliji, koje se pojavilo u redovima nekih duhovnih pokreta, jeste takozvano učenje "što-god-kažeš-to-ćeš-i-dobiti"
Kome se klanjate, na što trošite svoje vrijeme, što donosi najveću radost vašem srcu? Bogatstvo ovoga svijeta ili pravi Bog?

NAJNOVIJE