Naslovnica Oznake Kršćanski članci

Oznaka: kršćanski članci

Pobijediti anksioznost nije jednostavno ni lako. Anksioznost je stvarna, ona je velika i može biti stvarno jako zastrašujuća.  Pouzdajem se u Boga. Zašto onda patim od anksioznosti? Anksioznost (tjeskoba) je stvarna. Slušala sam toliko mnogo propovijedi o anksioznosti, i nakon nekog...
Unutarnji nemir može uzrokovati bolesti, a činjenica je i da od straha možemo umrijeti. Kako izaći na kraj s tom patnjom od straha? Tvoja velika patnja je strah – strah te muči, kao da te bičuju; strah ti sve pokvari...
Jeste li ikada čeznuli za nečime i na kraju saznali da je netko tko vam nije osobito drag dobio to što se toliko očajnički željeli?
Počinio sam grijeh, ali i dalje ga želim činiti. Također govorim sebi da ga ne želim više činiti. Što da radim? Kako riješiti ovaj problem?
Prezirete li svoj posao? Kao kršćanima, može nam biti teško raditi posao koji ne volimo. Još gore, može biti teško napredovati u mračnom radnom okruženju.
Biti Kristov i boriti se s kušnjama, dva su nerazdvojna pojma. Isus se nije šalio, niti je pretjerivao kada je rekao 'nisam vam došao donijeti mir...'
Sotona žarko želi uništiti Bogom dane razlike među spolovima. Postigao je to da se žene dvadeset i prvoga stoljeća u mnogočemu ponašaju kao muškarci.
Ironično, većina naših briga su nerealne. Mi "povećavamo katastrofu" razmišljajući o najgorem očekujući najgori mogući ishod.
Jeste li ikada razmišljali o kralju Davidu kao dobrom učitelju za molitvu? Dok sam neki dan čitala njegove psalme, shvatila sam koliko možemo naučiti iz načina na koji je molio.
Jedan od najzadivljujućih događaja zabilježenih u Bibliji je Petrov hod po vodi, o kojem možemo pročitati u Evanđelju po Mateju, 14. poglavlje. To ima duboko značenje na više načina.

NAJNOVIJE