Oznaka: kršćanski članci

Jeste li ikada čeznuli za nečime i na kraju saznali da je netko tko vam nije osobito drag dobio to što se toliko očajnički željeli?
gospodine uvećaj moju ljubav prema tebi

Gospodine, uvećaj moju ljubav prema Tebi

Sve počinje s radošću. Kršćanski život koji Novi zavjet opisuje jednostavno se ne može živjeti ako naša srca ne vole i ne cijene Boga.
kako mogu pobijediti grijeh

Kako mogu pobijediti grijeh?

Počinio sam grijeh, ali i dalje ga želim činiti. Također govorim sebi da ga ne želim više činiti. Što da radim? Kako riješiti ovaj problem?
Budimo se ujutro i ne treba nam dugo da osjetimo kako se briga prikrada u naša srca. Ponekad počinje kao mala, a ponekad je toliko velika da zaokupira čitavu našu pozornost.
Prezirete li svoj posao? Kao kršćanima, može nam biti teško raditi posao koji ne volimo. Još gore, može biti teško napredovati u mračnom radnom okruženju.
Biti Kristov i boriti se s kušnjama, dva su nerazdvojna pojma. Isus se nije šalio, niti je pretjerivao kada je rekao 'nisam vam došao donijeti mir...'
Sotona žarko želi uništiti Bogom dane razlike među spolovima. Postigao je to da se žene dvadeset i prvoga stoljeća u mnogočemu ponašaju kao muškarci.
Ironično, većina naših briga su nerealne. Mi "povećavamo katastrofu" razmišljajući o najgorem očekujući najgori mogući ishod.
Bog radi u onima koji čekaju

Bog radi u onima koji čekaju

Živimo u vremenima nestrpljivosti. Bilo da se radi o čekanju u redu, čekanju u prometu, čekanju na poslugu s hranom ili čekanju na brak, čekanje se protivi današnjoj kulturi više nego ikad.
Molitva je moćno oružje, ali ponekad ne znamo odakle uopće krenuti. Pa zašto ne bismo učili od najboljeg postojećeg izvora – Božjeg vlastitog Sina?

NAJNOVIJE