Naslovnica Oznake Teologija

Oznaka: teologija

Većina heretika potječe od pokušaja povezivanja paradoksa u Bibliji. Počinju s dobrim namjerama, ali idu dalje nego što bi trebali ići.
činjenice o paklu

Sedam činjenica o paklu

Imamo dvije mogućnosti: živjeti s Bogom ili živjeti bez Boga. Ako kažete: „Ne želim Božji autoritet. Radije bih živio za sebe“, to je pakao.
„Bogu ništa nije nemoguće“ uobičajeni je izraz koji kršćani koriste za svaku moguću situaciju.
"Grijeh" nije "stvorena" stvar, kao "zvijezde" ili "životinje". Grijeh je zla perverzija stvari koje je Bog stvorio.
Nauk o čistilištu u Rimokatoličkoj crkvi objašnjava se ovim priopćenjem iz Drugog vatikanskog koncila, str. 63, koje kaže: „Božanska istina otkriva da za grijehe slijedi kazna.
Nedavno sam imao privilegiju upoznati se sa svećenikom jedne velike župe u Južnoj Kaliforniji. Svrha našeg razgovora bila je uloga tradicije u svjetlu Pisma.
Kada Isus kaže: „Vi dakle budite savršeni, kao što je savršen Otac vaš koji je na nebesima“, znači li to da možemo dostići savršenstvo, i trebamo li?
zašto postoje anđeli

Zašto postoje anđeli?

Možda ih nismo svjesni, ali anđeli su svuda oko nas, barem oko nas koji smo se pouzdali u Krista. Kao i sve drugo, anđeli su stvoreni sa svrhom.
Kako Bog koji je dobar i pun ljubavi može osuditi na pakao nekoga tko nikada nije čuo za njega?
nauk Božje riječi glede braka

Istospolni brak?

Brak nije vječan niti je sam sebi svrha. Biblija uči da brak ukazuje na nešto veće – odnos između Krista i njegove Crkve.

NAJNOVIJE