Naslovnica Oznake Teološki članci

Oznaka: teološki članci

Što se događa kada kršćanin umre? Jednostavan odgovor je da odmah ulazi u ono što teolozi nazivaju međustanje.
Ovih se dana među evanđeoskim kršćanima glasno ističe dugogodišnje uvjerenje da kada kršćani umru, idu u nebo. Na jedan način, ovaj je povik dobar i konstruktivan.
Kod većine protestanata (reformirani, anglikanci), a i kršćana reformacijske baštine (ukoliko spominju Dekalog kao bitan) prve dvije zapovijedi glase ovako.
Nedavno sam imao privilegiju upoznati se sa svećenikom jedne velike župe u Južnoj Kaliforniji. Svrha našeg razgovora bila je uloga tradicije u svjetlu Pisma.
tko je zvijer iz otkrivenja

Tko je Zvijer iz Otkrivenja?

Tko je "zvijer" spomenuta u Otkrivenju? Koji su različiti teološki pogledi na zvijer? Riječ "zvijer" je spomenuta 32 puta u Knjizi Otkrivenja.
U današnje vrijeme, kršćanska vjera biva napadana s puno strana, i ohrabrujuće je to što vidan broj vjernika na sebe preuzima zadatak da Sveto pismo kao Božju objavu brani.
Kada Isus kaže: „Vi dakle budite savršeni, kao što je savršen Otac vaš koji je na nebesima“, znači li to da možemo dostići savršenstvo, i trebamo li?
zašto postoje anđeli

Zašto postoje anđeli?

Možda ih nismo svjesni, ali anđeli su svuda oko nas, barem oko nas koji smo se pouzdali u Krista. Kao i sve drugo, anđeli su stvoreni sa svrhom.
Kako Bog koji je dobar i pun ljubavi može osuditi na pakao nekoga tko nikada nije čuo za njega?
Biblija je objava o Bogu, Njegov pokušaj da nam otkrije tko je On i kakav bi trebao biti naš odnos prema Njemu.

NAJNOVIJE