Oznaka: vijesti iz svijeta

Kršćanski par lišen je slobode, kamenovan i nakon toga bačen u užarenu peć tvornice u kojoj su radili.
Napad je bio ciljan na kršćansku populaciju te je s razlogom izabran blagdan Uskrsa.
Američki savjet pedijatara potiče nastavnike i zakonodavce da odbace sve politike koje uvjetuju da djeca prihvate kao normalan život u kojem se kemijski i kirurški oponaša suprotni spol. Činjenice, a ne ideologija, određuju stvarnost.
ubijen pastor Crkve Božje

Ubijen pastor Crkve Božje

Bio je udovac koji je brinuo o četvero djece. Crkva Božja izražava najdublji sućut obitelji poginulog pastora.
Radikali Islamske Države neprekidno siluju djevojčice starosti od 8 i 9 godina u dvoranama koje su pune žrtava, otkriva nam detaljno izvješće jedne anti-ekstremističke organizacije.
Djevojke su objasnile da su „vjerne kršćanke i da ne žele imati seksualne odnose prije braka“ – što je naravno zabranjeno i u islamu – pokušale su pobjeći ali im je jedan od napasnika povikao: „Kako se usuđujete bježati od nas, kršćanske djevojke su isključivo namijenjene jednoj stvari: zadovoljstvu muslimanskih muškaraca“.
Episkopalna svećenica iz Nove Engleske kaže da je pobacila i prekinula slučajnu trudnoću kao studentica teološke škole, a sada je u dobro organiziranoj grupi žena koje se bore za pobačaje i traže od Vrhovnog Suda da olakša zakon o pobačaju.
Na sastanku Vijeća Europske unije za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i pitanja potrošača 7. 3. 2016., Mađarska je jedina od 27 država članica EU odbila usvajanje “Odgovora na Komisijin Popis aktivnosti za poboljšanje ravnopravnosti LGBTI osoba''
Republikanski kandidat za predsjednika Donald Trump uživa dosljednu i snažnu podršku evanđeoskih kršćanskih glasača unatoč svojoj neočekivanoj promjeni mišljenja glede moralnih pitanja kao što su istospolni brakovi.
Kršćanski producenti pitaju se zašto je netom objavljeni film o progonu kršćana na Bliskom Istoku zabranjen na Youtubeu. Tvorci filma “Chased” (“Progonjeni”) oglasili su se na odluku video platform kojom su maknuli 33-minutni film, a navodnoje  kršio smjernice zajednice zbog...

NAJNOVIJE