tetovaže stranci iskusiti Boga

Kada su Michelle Torino-Barcelos i njezin muž otišli u restoran jednu nedjelju nisu mogli ni pomisliti da će tamo iskusiti Božju snagu. Barem ne onako kako su očekivali.

„Dopustite mi da s vama podijelim predivnu situaciju koja mi se danas dogodila“, napisala je na Facebooku.

Michelle i njezin suprug ručali su u obližnjem restoranu kada joj je za oko zapela tetovaža muškarca koji je sjedio preko puta.

„Primijetila sam tipa koji je sjedio i čekao svoj objed“, napisala je Michelle i objasnila da ga je primijetila zbog njegove tetovaže.

Na njegovoj lijevoj ruci pisalo je „Zajedno služimo“ s križom pored teksta.

Foto: Faithit

Oduševila ju je jednostavnost i ljepota tih riječi, i Michelle je uzbuđeno rekla svome mužu da pogleda. Onda se upustila u pokušaj odgonetanja značenja tih riječi.

PROČITAJTE: Je li u redu stavljati tetovaže koje su kršćanske naravi?

„Rekla sam mužu da može imati dvostruko značenje. Riječ ‘služimo’ može se ticati nas, cijele zajednice koja služi Bogu, a može se odnositi na njega i na njegovu bolju polovicu, djevojku ili ženu, nisam sigurna.“

Nije morala dugo pogađati. Na njezino veselje, muškarcu se uskoro pridružila jedna lijepa žena. Michelle je oduševljeno rekla mužu da i ta djevojka ima tetovažu „Zajedno služimo“.

„Pomislila sam kako je to najslađa stvar koju sam ikada vidjela u vezi nekog para, i kako sigurno imaju lijepu vezu.“

Ali ono što joj je zaista rastopilo srce i povezalo ju sa tim strancima koji su sjedili samo nekoliko metara dalje je kada se par uhvatio za ruke i počeo se moliti.

„Bila sam oduševljena! Ne samo zato što su bili tako dragi, nego zato što su dovoljno hrabri čak i u javnosti iskazivati svoju vjeru. Za mene je to veza kakva treba biti!“

Dok je nepoznati par objedovao, Michelle kaže da ih nije mogla prestati gledati. Osim što se divila ljubavi koja je iz njih isijavala, i jedno prema drugome i prema Spasitelju, Michelle se osjećala kao da joj Bog želi nešto reći, pa im je prišla.

„Samo sam im htjela reći da smo blagoslovljeni i nadahnuti samim time što imaju tu tetovažu i vjeru i ljubav za Boga. Ispričala sam se i sebe i svog supruga predstavila, i samo sam im rekla koliko sam sretna i nadahnuta dok ih gledam.“

Michelle kaže da je saznala kako se par vjenčao tek prije par mjeseci i oboje su u vojsci.

„Ne samo da skupa žele služiti svojoj državi, nego žele skupa služiti i Bogu… to znače njihove tetovaže. To su najbolji ciljevi veze!“

PROČITAJTE: RAZMISLITE PRIJE NEGO SE TETOVIRATE: 7 stvari koje kršćani trebaju uzeti u obzir prije tetovaže

Michelle je zahvalila paru što su ju podsjetili da Bog treba biti središte veze i kako su pozvani nesebično služiti.

Foto: Faithit

Ali njihov susret nije tu završio.

Mladi je par bio oduševljen lijepim riječima, jer nisu mislili da će njihove tetovaže i postupak toliko utjecati na nekoga. Zamolili su Michelle i njezinog muža da mole s njima.

„Prvi put u našim životima smo iskusili da neznanci mole za nas! U tom restoranu, nas četvero se držalo za ruke, pognuli smo glave dok se ovaj predivni par koji skupa služi u vojsci molio za mene i muža! Molili su se da uvijek budemo blagoslovljeni, da drugima širimo blagoslov i da naša ljubav prema Bogu raste dok nas Bog obasipa milostima. Taj je trenutak bio predivan!“ rekla je Michelle.

Michelle kaže kako je sigurna da taj susret nije bio slučajan, nego ih je navodio Bog.

„Bog nas je tamo okupio s razlogom. Bog uvijek ima svoj poseban način kojim nas podsjeća koliko nas voli.“

Njezino oduševljenje je predivno svjedočanstvo o ljubavi koju je iskusila, i od para, i od Boga. Nevjerojatno je kako Bog može iskoristiti ‘običan’ ručak kako bi se pokazao ljudima.