Sedamnaestogodišnji tinejdžer koji pripada generaciji često označenoj kao „postkršćanska generacija“ putem TikToka želi doseći mlade za Isusa.

Elijah Lamb je tinejdžer koji propovijeda svojim 660 000+ pratitelja na TikTok-u i ima 17,6 milijuna lajkova. Njegova biografija na TikToku glasi: “Isus me je spasio i oslobodio.”

Iako je odrastao u crkvi, 17-godišnjak je priznao da je bio samo posjetitelj u crkvi. Isus mu nikada nije bio stvaran, a Elijah definitivno nije bio propovjednik. Sve dok ga jednog dana baka i djed nisu poveli sa sobom na misijsko putovanje u Meksiko. I tamo se njegov život potpuno promijenio, prenosi GODTV.

Od tada je Bog u njegovo srce usadio želju za propovijedanjem. Mladić nije znao što da učini sve dok mu iznenada nije stiglo otkriće o tome što bi mogao raditi na TikToku.

Očigledno je da 60 posto korisnika TikToka pripada generaciji Z. Često provode većinu svog vremena na ovoj platformi društvenih mreža.

Prema istraživanju Pewa, u SAD-u će se generacija Z “najvjerojatnije identificirati kao ateisti”. To je razlog zašto su često etiketirani kao „postkršćanska generacija“. Međutim, Elijah je u misiji da to promijeni.

Dakle, on koristi modernu tehnologiju kako bi educirao mlade kršćane i nevjernike putem TikToka.

Mladić propovijeda pomoću TikToka

Elijah je prošlog ljeta počeo objavljivati kršćanske videozapise s apologetskim sadržajem koji imaju više milijuna pregleda. Sada on ima svoju internetsku zajednicu s preko 660 000 aktivnih pratitelja.

„Sveukupni cilj onoga što radim s TikTokom jest dosegnuti i kršćane i nekršćane. Pogotovo mlade moje dobi koji ne shvaćaju Evanđelje, Bibliju ili crkvu ozbiljno. Da im pokažem da bi trebali”, rekao je.

Ali Lamb nije jedini u ovoj misiji na platformi društvenih mreža. Kršćanski hashtagovi na TikTok-u poput #Jesus su dosegli 7,6 milijardi, #Christian 6,4 milijarde, #ChristianTikTok 479 milijuna, a #DefendTheGospel 14,9 milijuna spominjanja.

Štoviše, Elijah je također naglasio kako pastori i crkveni vođe danas ne znaju kako doći do generacije Z s obzirom na brzu internetsku uključenost ove generacije. I kao pripadnik generacije, on je rekao da ima jedinstveni utjecaj jer oni odmah dobiju njegovo poštovanje.

On to naziva svojom službom. Jer da ga Bog nije vodio do onoga što danas radi, rekao je da bi definitivno i dalje radio na mjestu gdje se prodaju sendviči.

Slava Bogu što se Elijah bori za spas svoje generacije. Nastavimo moliti da svaki pripadnik generacije Z upozna Isusa.