Naslovnica Zanimljivosti Tinejdžeri koji nisu u romantičnim vezama manje su depresivni od svojih vršnjaka...

Tinejdžeri koji nisu u romantičnim vezama manje su depresivni od svojih vršnjaka koji jesu

Velike romanse i bol u srcu koja slijedi predmet su mnogih tinejdžerskih filmova i serija. Ipak, nova istraživanja pokazuju kako bi tinejdžerima bilo bolje bez ulaske u romantične veze.

Nova istraživanja koja je objavio ”Journal of School Health” otkrila su kako su tinejdžeri koji nisu u romantičnim vezama daleko manje nesretni i depresivni od njihovih vršnjaka, koji su bilo romantično povezani s nekime. Otkriveno je i da tinejdžeri-samci imaju bolje društvene vještine, prenosi Chrsitian Today.

VIDI OVO: 10 fizičkih znakova depresije koje mnogi ne primjećuju

Znanstvenici su pregledali iskustva 594 studenta u dobi između 15 i 16 godina, kao i ocjene koje su im dali njihovi nastavnici. Za učenike koji su bili kategorizirani kao oni koji ”ne hodaju” otkriveno je da imaju bolje društvene vještine i vještine vođenja u usporedbi s drugim učenicima, koji su bili iste dobi, ali koji su češće bili u vezama.

Isto tako, u usporedbi s drugim skupinama, nastavnici bi učenike koji su bili u vezama lošije ocijenili po pitanju depresije. Čak i kada bi se učenike pitalo kako bi sami sebe ocijenili, učenici koji su bili u manje veza rekli su za sebe da su manje depresivni od drugih, iako razlike u kategorijama kada se radilo o samoubilačkim mislima nije bilo.

Znanstvenici su izjavili kako ovi rezultati istraživanja pobijaju tvrdnju o tome da su oni koji ne hodaju socijalno neprilagođeni u odnosu na druge.

VIDI OVO: 7 znakova koji otkrivaju da ste u depresiji

Na temelju otkrića, znanstvenici preporučuju da intervencije vlade, koje su usmjere na promociju zdravlja među mladim ljudima uključe i „ne-hodanje kao jednu od mogućnosti zdravog razvoja“.

„U konačnici, oni koji se bave obrazovanjem o zdravlju u školstvu, stručnjaci iz mentalnog zdravlja i nastavnici bi trebali podržati društvene norme koje podržavaju individualističku slobodu tinejdžera o odlučivanju žele li biti u romantičnim vezama ili ne, što ukazuje na činjenicu da su oba izbora prihvatljiva i zdrava“, izjavio je glavni stručnjak Brooke Douglas iz sveučilišta iz Georgije.

NAJNOVIJI ČLANCI