Foto: Pixabay

Znam da ste svi čuli za antikrista, posebno spomenutog kao mali rog u Danielu 7 i kao prvu Zvijer u Otkrivenju 13.

Mnogi misle o ovima kao o jedinim antikristima, ali to je daleko, daleko od istine. Iako, kada o njima proučavamo, shvaćamo da su oni vrlo zastrašujući ljudi, većina nas ipak ne razmišlja o njima kao bićima sadašnjice.

Oni su, ili on je, netko tko pripada budućem vremenu koje još nije tu, iako znamo da dolazak konačnog Antikrista nije daleko. Rekao sam konačnog, i što to uopće znači? Evo što.

Jeste li ikada pomislili da antikrist može biti jedan od vaših najboljih prijatelja? Kako sjedi pored vas na sportskim natjecanjima? Ili o tome kako on možda čuva vašu djecu ili ih podučava u školi?

Jeste li znali da svaki je ateist antikrist? Isto tako, svaki agnostik je također antikrist! Kad o tome već govorimo, da vidimo što Biblija daje kao definiiciju antikrista.

1 Iv 2,22-23 Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina.

Ti ljudi su izabrali nijekati to da je Isus onaj koji kaže da je, time negirajući da postoji Bog. Pavao govori o njima u Rimljanima 3,18: “straha Božjega nemaju pred očima.” To je njihov izbor. No, tu je još jedan izbor koji ponovno spominje Pavao u Rimljanima 3,21-22.

Sada se pak izvan Zakona očitovala pravednost Božja, posvjedočena Zakonom i Prorocima, pravednost Božja po vjeri Isusa Krista, prema svima koji vjeruju.

Za mene izbor je jednostavan, izabrao sam vjeru u činjenici da je Isus zaista onaj koji je kazao da jeste, moj put do pravednosti, a ja samo mogu moliti za one koji odluče drugačije. A vi?

Autor: John Dillard; Prijevod: Aleksandar J.; Izvor: Christian Post