Tornado je uništio krov crkve dok je 40 predškolaca u njoj pjevalo „Isus me voli“

„Svemoćna Božja ruka je zaštitila našu zajednicu“, rekao je policajac Matt Carter.

Pravo čudo se dogodilo nakon što je tornado pogodio Paducah i uništio crkvu u kojoj je bilo 40-ero predškolske djece i 10 članova crkvenog osoblja.

A što je čudesno u svemu tome? Nitko nije ozlijeđen niti je ikako nastradao unatoč tome što je tornado otkinuo krov crkve. Jedina prostorija koja nije doživjela nikakvu štetu jest bila prostorija u kojoj su oni boravili u to vrijeme.

Članica crkve, Sylvia Cherry je komentirala: „Zahvaljujemo Bogu što nitko nije ozlijeđen.“

Kada je u četvrtak tornado počeo harati, stanovnici Paducaha su se sklonili kako bi bili sigurni od opasnosti. Tornado je oštetio nekoliko zgrada uključujući i crkvu.

Nastava je u crkvi je bila u punom zamahu pa je ravnateljica predškole Michelle Rushing je odvela 40-ero djece u najudaljeniju prostoriju.

Dok je oko njih divljala oluja, učenici i osoblje je pjevalo pjesme kao što je „Isus me voli“ i „On u rukama drži cijeli svijet“.

Crkva je u naletu tornada zadobila masivnu štetu, a cijeli joj je krov bio otkinut od siline. Jedina prostorija koja nije zadobila nikakvu štetu je bila prostorija u kojoj su bila djeca i osoblje.

Svi članovi te crkve su presretni i zahvaljuju Bogu što je zaštitio njihovu djecu i osoblje. Ujedno, članovi zajednice i crkve su se okupili kako bi pomogli u popravcima i ponovnom otvaranju crkve.

U blizini tog događaja James Gardner se vozio u svom automobilu kada ga je od navale vjetra njegov automobil prevrnut. Nakon što su ga policija i vatrogasci izbavili iz smrskanog automobila otkrili su da je zadobio samo jednu ozljedu – malenu posjekotinu.

„Svemoćna Božja ruka je zaštitila našu zajednicu“, rekao je policajac Matt Carter, „Put uništenja je dug preko 15 kilometara. Otprilike tri doma su potpuno uništena, ali nitko nije ozlijeđen, a još je oko 5 domova pretrpjelo manju štetu.“

Iako nije bilo ozbiljnih ozljeda, u zapadnom dijelu Kentuckyja je 5300 stanovnika ostalo bez struje, a mnoge ceste su zatvorene zbog dalekovoda koje je tornado srušio.

„Moglo je biti jako mnogo unesrećenih te smo zaista jako sretni i smatramo se blagoslovljenima što se sve svelo na tu jednu manju ozljedu“, dodao je Carter.