Naslovnica Novosti Svijet Transrodna osoba će imati veliku funkciju u Bidenovom kabinetu

Transrodna osoba će imati veliku funkciju u Bidenovom kabinetu

Transrodna osoba će imati veliku funkciju u kabinetu američkog predsjednika Joe Bidena. Rachel Levine će biti zamjenica državnog tajnika za zdravstvo.

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden polako najavljuje kandidate za pozicije u svojem kabinetu. Osim što će u njegovom kabinetu biti podosta osoba iz manjinskih skupina, po prvi put će na tako visokoj poziciji biti i jedna transrodna osoba, koju je Biden najavio kao budućeg zamjenika državnog tajnika za zdravstvo.

Dr. Rachel Levine donijeti će stabilno vodstvo i potrebnu stručnost koja nam je potrebna da prebrodimo ovu pandemiju, bez obzira na mjesto stanovanja, rasu, religiju, seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili invaliditet, te postići zdravstvene kriterije koje naša zemlja treba u ovom kritičnom trenutku. To je povijesni i stručni odabir koji će pomoći voditi naše napore u zdravstvu“, poručio je Biden.

Levine ima 63 godine, rođen je kao Richarde Levine, a 2011. godine se počeo javno deklarirati kao žena.

Levine – prije i danas

VIDI OVO: Mnoge transrodne osobe se žele vratiti izvornom spolu – ona je jedna od njih

U svom razgovoru za Washington Post rekao je da je 2001. godine počeo posjećivati psihoterapeuta zbog svojeg osjećaja da je rođen u krivom spolu, a 2008. godine počeo je puštati dugu kosu, te je išao na poduke kako da njegov glas zvuči ženstvenije i započeo svoju tranziciju.

U međuvremenu se razveo od svoje žene s kojom ima dvoje djece te je 2012. godine i službeno promijenio identitet. Nije se izjasnio uzima li hormonsku terapiju ili je prošao kroz operaciju promjene spola.

Levine je po struci pedijatar, a posljednjih je godina bio na poziciji državnog tajnika za zdravstvo savezne države Pennsylvania. Osim što je transrodna osoba, Levine je i židovskog porijekla, te je jedan od mnogih u novom Bidenovom timu koji dolazi iz manjinskih skupina, prenosi Tribun.

SourceTribun.hr

NAJNOVIJI ČLANCI