Transrodni muškarac reklamira žensko donje rublje Victoria’s Secreta

Transrodni muškarac reklamira žensko donje rublje Victoria's Secreta

Transrodni muškarac će raditi kao model poznate linije Victoria’s Secret i reklamirati seksipilno žensko donje rublje.

Tvrtku koju predstavljaju popularne lijepe žene poput Heidi Klum, Kendall Jenner, Alessandre Ambrosio, Adriane Lime i Mirande Kerr sada će predstavljati i muškarac.

OGLAS

Sampaio, 22-godišnji Brazilac koji se “identificira” kao žena, objavio je putem Instagrama da će raditi kao model poznate linije Victoria’s Secret i reklamirati seksipilno žensko donje rublje, prenosi Life Site News.

Iako je rođen kao dječak, u dobi od 8 godina tvrdio je da se osjeća kao djevojčica. Četiri godine kasnije promjenio je ime u Valentina, a u povijest modelinga ušao je kao prvi “transrodni model” koji se našao na naslovnici prestižnog modnog časopisa Vogue 2017. godine.

Godine 2016. Sampaio se pojavio u L’Orealovoj reklami i govorio kako ženstvenost „nadilazi tijelo“, izjavljujući „ovo je moj prvi Dan žena … službeno“.

Odluka o zapošljavanju slijedi nekoliko mjeseci nakon javne isprike glavnog direktora marketinga Eda Razeka koji je u studenom 2018. rekao Vogueu da ne podržava dodavanje “transseksualaca” na njihovu modnu reviju.

Nakon napada i pritisaka LGBT aktivista, Razek je povukao svoju izjavu te obznanio da će marka “apsolutno podržati transrodne modele“:

OGLAS

Poznata linija donjeg rublja nalazi se i u problemima zbog pada popularnosti.

U prosincu je godišnja modna revija Victoria’s Secret doživjela rekordno niske ocjene 3,3 milijuna gledatelja, što je pad u odnosu na prethodni rekordni minimum od 5 milijuna godinu prije, piše Narod.hr.