Pastor i njegova žena iz New Jerseya su svojim postupkom uzdrmali kršćansku javnost. Naime, odlučili su dopustiti svom malom sinu preobrazbu iz ​​dječaka u djevojčicu jer vjeruju ga je takvim Bog stvorio.

Chris Bruesehoff, pastor u Evangeličkoj Luteranskoj Crkvi u Americi, i njegova žena Jamie su nedavno izjavili za The Daily Mail da njihov sin, Ben, je sada kći, Rebekah. Sada u desetoj godini, Rebekah je prešla iz muškog u ženski spol.

“Rebekah je oduvijek bila neodređenog spola. Već u drugoj i trećoj godini se obično odlučivala za tipično ženske stvari “, rekla je Jamie. “Kada je napunila sedam godina, sva ova kriza je dosegla vrhunac – njezina uznemirenost je rasla i depresija je postajala opasna po život.”

“Bili smo suočeni s sedmogodišnjakom koji je htio umrijeti. Jednom je pokušala skočiti s drugog kata”, rekla je.

Slijedeći savjet njihovog obiteljskog liječnika i savjetnika, obitelj Bruesehoff  e odlučila dozvoliti svom sinu da prijeđe na ženski spol.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

“Uz pomoć specijalista za spol, Rebekah je mogla ukloniti sve što je smetalo, a tada je njezina obitelj otkrila da ona nije dečko koji je volio ružičasto – već djevojčica”, izvještava Daily Mail.

U srpnju 2016. Bruesehoffovi su otišli na sud i legalno promijenili djetetovo ime iz Ben u Rebekah. Jamie je rekla za novine da će sljedeći korak biti blokada puberteta što će “spriječiti da prođe kroz muški pubertet i zaustaviti razvitak muških karakteristika – dlaka po tijelu, dubok glas i Adamovu jabučicu.”

“Što se tiče operacije, nije izrazila želju za tim”, rekla je Jamie. “To je odluka koju će kasnije donijeti. To nije nešto što će učiniti prije 18 godina. ”

Jamie sada vodi blog pod nazivom “I am totally that mom” ​​(Baš sam takva majka) pišući od obiteljskom putovanju sa transseksualnim djetetom.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Napisala je: “Možda ne shvaćamo znanost zašto se ljudi rađaju kao transseksualci ili što to znači za budućnost naše kćeri, ali znamo da smo svi stvoreni na Božju sliku.”

Jamie je dodala: “Bog ne mrzi naše dijete unatoč njezinoj promjeni spola. Bog je nije stavio u pogrešno tijelo. Ovo je ono što je ona uvijek bila, ovakvom je Bog stvorio, i kao što sam čula od mnogih koji žele osporiti transseksualne identitete, Bog ne pravi pogreške.”

Reci što misliš