Pastor i njegova žena iz New Jerseya su svojim postupkom uzdrmali kršćansku javnost. Naime, odlučili su dopustiti svom malom sinu preobrazbu iz ​​dječaka u djevojčicu jer vjeruju ga je takvim Bog stvorio.

Chris Bruesehoff, pastor u Evangeličkoj Luteranskoj Crkvi u Americi, i njegova žena Jamie su nedavno izjavili za The Daily Mail da njihov sin, Ben, je sada kći, Rebekah. Sada u desetoj godini, Rebekah je prešla iz muškog u ženski spol.

OGLAS

“Rebekah je oduvijek bila neodređenog spola. Već u drugoj i trećoj godini se obično odlučivala za tipično ženske stvari “, rekla je Jamie. “Kada je napunila sedam godina, sva ova kriza je dosegla vrhunac – njezina uznemirenost je rasla i depresija je postajala opasna po život.”

“Bili smo suočeni s sedmogodišnjakom koji je htio umrijeti. Jednom je pokušala skočiti s drugog kata”, rekla je.

Slijedeći savjet njihovog obiteljskog liječnika i savjetnika, obitelj Bruesehoff  e odlučila dozvoliti svom sinu da prijeđe na ženski spol.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

“Uz pomoć specijalista za spol, Rebekah je mogla ukloniti sve što je smetalo, a tada je njezina obitelj otkrila da ona nije dečko koji je volio ružičasto – već djevojčica”, izvještava Daily Mail.

U srpnju 2016. Bruesehoffovi su otišli na sud i legalno promijenili djetetovo ime iz Ben u Rebekah. Jamie je rekla za novine da će sljedeći korak biti blokada puberteta što će “spriječiti da prođe kroz muški pubertet i zaustaviti razvitak muških karakteristika – dlaka po tijelu, dubok glas i Adamovu jabučicu.”

OGLAS

“Što se tiče operacije, nije izrazila želju za tim”, rekla je Jamie. “To je odluka koju će kasnije donijeti. To nije nešto što će učiniti prije 18 godina. ”

Jamie sada vodi blog pod nazivom “I am totally that mom” ​​(Baš sam takva majka) pišući od obiteljskom putovanju sa transseksualnim djetetom.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Napisala je: “Možda ne shvaćamo znanost zašto se ljudi rađaju kao transseksualci ili što to znači za budućnost naše kćeri, ali znamo da smo svi stvoreni na Božju sliku.”

Jamie je dodala: “Bog ne mrzi naše dijete unatoč njezinoj promjeni spola. Bog je nije stavio u pogrešno tijelo. Ovo je ono što je ona uvijek bila, ovakvom je Bog stvorio, i kao što sam čula od mnogih koji žele osporiti transseksualne identitete, Bog ne pravi pogreške.”